screen shot 2023 10 31 at 122156

Ongelooflijk! Thierry Baudet staat op Oekraïense dodenlijst: premier Rutte doet NIETS

Politiekokt 31 2023, 10:30
Op X (voorheen Twitter) deelt premier Mark Rutte heel trots beelden van een gesprek tussen hemzelf en Zelensky, de leider van Oekraïne. Daarbij schrijft Rutte dat Nederland Oekraïne "zo veel en zo lang als dat nodig is" zal steunen. Maar er is iets geks aan de hand. Een Nederlandse politicus staat namelijk op een Oekraïense dodenlijst... en Rutte zegt daar niets over. Pepijn van Houwelingen en Jan Bennink reageren dan ook woedend.
In een normale wereld zou Rutte niet alleen zeggen dat Nederland Oekraïne hard steunt, en dat altijd zal blijven doen (zucht), maar hij zou Zelensky er natuurlijk ook op aanspreken dat die Oekraïense dodenlijst a) bestaat en b) dat er een Nederlandse politicus op staat, namelijk Thierry Baudet.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Helaas, we leven blijkbaar niet in gewone tijden. Want Rutte sprak met Zelensky alsof hij al NAVO-baas is... en repte op geen enkele manier dan ook over a) de aanval van een Oekraïense straatterrorist op Baudet en b) over de dodenlijst, die daar vrijwel zeker mee in verband staat.  

Woedende reacties Van Houwelingen en Bennink

Logischerwijze reageren Pepijn van Houwelingen en opiniemaker Jan Bennink woedend op de tweet van Rutte - en op het feit dat hij Oekraïne niet aanspreekt op de dodenlijst. "Heb je Zelensky ook gevraagd," vraagt Van Houwelingen sarcastisch, "na de aanslag op Baudet door een Oekraïner afgelopen donderdag in Gent, waarom een lijsttrekker van een Nederlandse partij op een Oekraïense dodenlijst staat en wat Zelensky hieraan gaat doen?"
Jan Bennink denkt daar net zo over. "Besef je dat één van jouw parlementariërs op de dodenlijst staat van je vriend in Kiev?" vraagt Bennink. "Dat er onlangs door een landgenoot van deze vriend een aanslag is gepleegd op diezelfde parlementarier? Dat die landgenoot van military age was en een opvallend spec ops uitstraling had?
"Ik neem aan dat je inmiddels achter de schermen hebt gezorgd dat Thierry Baudet van die meer dan schandalige lijst(en) wordt geschrapt en dat je duidelijk hebt gemaakt dat Thierry geen haar mag worden gekrenkt," gaat hij verder. "Fijn. Niets doen is immers ook een daad."

Hey @minpres, besef je dat één van jouw parlementariërs, op de dodenlijst staat van je vriend in Kiev? Dat er onlangs door een landgenoot van deze vriend een aanslag is gepleegd op diezelfde parlementarier? Dat die landgenoot van military age was en een opvallend spec ops…

642
Reply

Dodenlijst

Hoewel de Oekraïense overheid zegt dat het officieel niets te maken heeft met de dodenlijst denken experts daar heel anders over. Er lijkt een duidelijke band te zijn tussen de lijst en de SBU, dat is de Oekraïense inlichtingendienst.
Daar komt bij dat een Amerikaanse journalist onlangs op de lijst werd gezet. Vervolgens reageerden Amerikaanse journalisten en politici woedend. De Oekraïense regering werd hier direct op aangesproken onder het motto: 'Dit beschadigt onze mogelijkheden om jullie te steunen.'
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met die continue steun voor een regime dat een Nederlandse parlementariër doodwenst. We verzetten ons er dus met man en macht tegen.... Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want Big Tech heeft een hékel aan websites die de Heilige Zelensky bekritiseren. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons!
Het gevolg? De journalist (Jack Posobiec) werd eraf gehaald. Zo. Hop. Klaar.
Rutte kan gewoon hetzelfde doen. Nee, hij moet hetzelfde doen. Hij moet Zelensky confronteren en hem vertellen dat dit niet geaccepteerd wordt; dat Baudet van die lijst gehaald moet worden en dat Oekraïense anders kan fluiten naar onze steun.
Maar ja. Dat doet hij niet. Waarom niet? Oh, best simpel. Ten eerste interesseert het lot van Baudet hem geen sier en ten tweede wil hij graag NAVO secretaris-generaal worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten