football 3475163 340

Het WK in Qatar: een gamechanger voor het voetbal

Economienov 05, 16:30
De FIFA World Cup van 2022 wordt de 22e editie van de FIFA World Cup, het vierjaarlijkse internationale voetbalkampioenschap dat wordt betwist door de nationale mannenteams van de bij de FIFA aangesloten bonden. Het staat gepland voor 2022 in Qatar. Dit wordt het eerste WK ooit in de Arabische wereld en het eerste in een land met een moslimmeerderheid. FIFA-voorzitter Sepp Blatter maakte dit bekend tijdens een persconferentie in Zürich op 2 december 2010, nadat het land de rechten voor het organiseren van het wereldkampioenschap voetbal in 2018 had gekregen.
Qatar is een soeverein land in West-Azië, op het kleine schiereiland Qatar aan de noordoostelijke kust van het Arabische schiereiland. De enige landgrens is die met Saoedi-Arabië in het zuiden; de rest van het grondgebied wordt omringd door de Perzische Golf. Een zeestraat in de Perzische Golf scheidt Qatar van het nabijgelegen eiland Bahrein.
Sinds 2015 heeft Qatar het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking ter wereld. Qatar wordt door de VN geclassificeerd als een land met een zeer hoge menselijke ontwikkeling en is de meest geavanceerde Arabische staat voor menselijke ontwikkeling. Doha, de hoofdstad en het commerciële centrum van Qatar, is een van de snelst groeiende steden ter wereld, met een stedelijke bevolking van meer dan 1,5 miljoen in 2008.
Het wereldkampioenschap voetbal van 2022 is gepland voor de 22e editie van het wereldkampioenschap voetbal, het vierjaarlijkse internationale voetbalkampioenschap waaraan de nationale mannenteams van de bij de FIFA aangesloten bonden deelnemen. Het staat gepland voor 2022 in Qatar. Dit wordt het eerste WK ooit in de Arabische wereld en het eerste in een land met een moslimmeerderheid. De FIFA-voorzitter Sepp Blatter maakte dit bekend tijdens een persconferentie in Zürich op 2 december 2010, nadat het land de gastrechten voor het WK 2018 had gekregen.
De selectie van Qatar als gastheer was controversieel. Qatar is beschuldigd van omkoping en van het gebruik van zijn enorme olie- en gasrijkdom om de stemming oneerlijk te beïnvloeden. Er is gevraagd om een herstemming of om verplaatsing van het toernooi naar een ander land.
Qatar is een klein land met 2,1 miljoen inwoners en een oppervlakte van 11.571 vierkante kilometer. Het ligt op het schiereiland Qatar, dat uitsteekt in de Perzische Golf. Het land grenst in het zuiden aan Saoedi-Arabië en wordt verder omringd door de Perzische Golf. Qatar heeft een tropisch woestijnklimaat, met zeer hete zomers en milde winters.
De Qatariërs zijn een vriendelijk en gastvrij volk. De Islam is de officiële godsdienst van Qatar, en Arabisch is de officiële taal. Engels wordt echter ook veel gesproken, en is de taal van het bedrijfsleven en het onderwijs. Qatar is een welvarend land, met een inkomen per hoofd van de bevolking van 88.222 dollar in 2013. De economie van Qatar is sterk afhankelijk van de olie- en gasexport, die goed is voor meer dan 80% van de overheidsinkomsten en 70% van het BBP.
Het wereldkampioenschap voetbal 2022 wordt gehouden in acht stadions in zeven gaststeden in Qatar. De stadions zijn momenteel in aanbouw en moeten op tijd klaar zijn voor het toernooi.
Doha, de hoofdstad van Qatar, zal de openings- en finalewedstrijden van het toernooi organiseren. De andere gaststeden zijn Al-Rayyan, Al-Khor, Al-Wakrah, Doha Port, Lusail en Umm Salal.
Qatar investeert fors in infrastructuur ter voorbereiding op het WK. Er wordt een nieuw metrosysteem gebouwd in Doha, en een nieuwe luchthaven is in aanbouw. De meeste hotels in Qatar worden verbeterd of nieuw gebouwd om te voldoen aan de vraag naar accommodatie tijdens het toernooi.
Het toernooi is gepland van 21 november tot en met 18 december 2022. Dit komt doordat Qatar op het noordelijk halfrond ligt en het weer in Qatar te warm is om het toernooi in de zomermaanden te organiseren.
De FIFA heeft kritiek gekregen op de toekenning van het WK aan Qatar. Er zijn beschuldigingen van omkoping en corruptie in het selectieproces en zorgen over mensenrechtenschendingen in Qatar.
Critici hebben ook hun bezorgdheid geuit over de omstandigheden voor arbeidsmigranten in Qatar. Er zijn naar schatting 1,6 miljoen arbeidsmigranten in Qatar, velen van hen afkomstig uit Nepal, India en Bangladesh. Deze arbeiders werken in de bouwsector en moeten vaak lange dagen maken onder gevaarlijke omstandigheden en voor weinig geld. Er zijn berichten dat arbeiders geen voedsel en water krijgen en dat ze te laat of helemaal niet worden betaald.
Het Internationaal Verbond van Vakverenigingen heeft opgeroepen tot een boycot van het WK in Qatar, tenzij de omstandigheden voor arbeidsmigranten verbeteren.
Ondanks de bezorgdheid blijft Qatar vastbesloten om het WK in 2022 te organiseren. Qatar heeft gezegd dat het ervoor wil zorgen dat alle werknemers die betrokken zijn bij de bouw van WK-stadions eerlijk en volgens de internationale arbeidsnormen worden behandeld.
Het WK voetbal van 2022 is voor Qatar een kans om zijn cultuur en gastvrijheid aan de wereld te tonen. Met zijn centrale ligging, infrastructuur van wereldklasse en inzet om een succesvol toernooi te organiseren, is Qatar klaar om van de 2022 FIFA World Cup de beste World Cup ooit te maken.

Hoe te wedden op de Qatar World Cup

Het eerste wat je moet doen is een gerenommeerde bookmaker vinden die weddenschappen op de Wereldbeker aanbiedt. Er zijn veel bookmakers, maar ze zijn niet allemaal gelijk. Zorg ervoor dat je je onderzoek doet en alleen wedt met een bookmaker met een goede reputatie en een goede staat van dienst.
Zodra je legale bookmakers in Nederland hebt gevonden, moet je een account aanmaken en geld storten. De hoeveelheid geld die je moet storten hangt af van de bookmaker, maar meestal is het tussen de 10 en 20 euro.
Als je eenmaal geld op je rekening hebt gestort, kun je beginnen met wedden op het WK. Er zijn veel verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen, maar de meest voorkomende zijn:
 1. Win/verlies weddenschappen: Dit is het meest voorkomende type weddenschap en omvat het wedden op of een team een wedstrijd zal winnen of verliezen.
 2. Eerste doelpuntenmaker weddenschappen: Deze weddenschappen betreffen weddenschappen op welke speler het eerste doelpunt in een wedstrijd zal scoren.
 3. Juiste score weddenschappen: Deze weddenschappen betreffen weddenschappen op wat de eindscore van een wedstrijd zal zijn.
 4. Half-time/full-time weddenschappen: Deze weddenschappen betreffen weddenschappen op de vraag of een team zal winnen of verliezen bij half-time en full-time.
 5. Over/under weddenschappen: Bij deze weddenschappen wordt gewed op het feit of het totale aantal gescoorde doelpunten in een wedstrijd boven of onder een bepaald bedrag ligt.
 6. Al deze weddenschappen kunnen worden geplaatst op pre-match markten of live markten. Pre-match markten zijn markten die geopend zijn voordat een wedstrijd begint, terwijl live markten geopend zijn tijdens de wedstrijd.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bookmaker?

Bij het kiezen van een bookmaker zijn er een paar dingen waar je op moet letten:
 1. Reputatie: De bookmaker moet een goede reputatie hebben en goed gevestigd zijn.
 2. Kansen: De bookmaker moet concurrerende kansen bieden.
 3. Markten: De bookmaker moet een breed scala aan markten aanbieden.
 4. Bonussen: De bookmaker moet bonussen en promoties aanbieden.
 5. Klantenservice: De bookmaker moet een goede klantenservice hebben.
Dit zijn slechts enkele van de dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een bookmaker. Zorg ervoor dat je je onderzoek doet en zet alleen in bij een bookmaker die je kunt vertrouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten