27493426876 8589e98f74 c

Historische daling Rotterdams containerverkeer ontmaskert EU's economisch falen

Economiejan 24, 14:00
Het is een gitzwarte dag voor Rotterdam, de trots van onze natie, de spil van de Nederlandse economie. Voor het eerst in de geschiedenis melden we twee jaar op rij een vermindering in de containeroverslag schrijft het AD. Wat is hier aan de hand? Niets minder dan het zoveelste bewijs van de economische incompetentie van onze Europese 'leiders'.
Laten we de feiten onder ogen zien: de terugloop van zee- en binnenvaartschepen in Rotterdam is geen toeval. Het is het directe resultaat van krimpende economieën, met Duitsland en China voorop. Maar wacht, er is meer. De EU-sancties tegen Rusland spelen ook een rol. De ironie! De EU, die altijd zo prat gaat op haar economische beleid, brengt ons in deze penibele situatie.
Wat dit betekent voor onze haven? Een catastrofe, dat staat vast. Minder tankers, minder containerschepen, minder werk. En laten we wel wezen, het is de hardwerkende Nederlander die hiervoor de prijs betaalt. De EU, met haar sancties en groene waanideeën, heeft ons in deze crisis gestort.
En wat zegt haveneconoom Bart Kuipers? Onze haven is de kanarie in de kolenmijn. Als het hier misgaat, dan weet je dat het overal misgaat. Maar de echte vraag is: waarom luistert niemand? Waarom blijft men blind voor de economische storm die ons te wachten staat?
We moeten wakker worden! De Rotterdamse haven, onze nationale trots, is in gevaar. Het is tijd om ons los te rukken van de verstikkende greep van Brussel, onze eigen koers te varen. We hebben een daadkrachtig, onafhankelijk beleid nodig dat onze economie beschermt tegen de grillen van een falende Europese Unie.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is vijf voor twaalf, Nederland. De dalende containercijfers in Rotterdam zijn een wake-up call. We moeten handelen, nu, voordat onze economische motor volledig tot stilstand komt."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten