new radar defensie grondgebonden luchtverdedigingscommando 01

WAANZIN! Europese legerleiders roepen op tot hernieuwde dienstplicht

Politiekjan 24 , 15:00
De roep om dienstplicht lijkt weer eens te worden aangewakkerd. Verschillende Europese legerleiders, waaronder de Nederlandse commandant der strijdkrachten Onno Eichelsheim, zijn duidelijk: Defensie schiet tekort en als Europa zijn we kwetsbaar. De angstcampagne draait weer overuren! Toch benadrukt Eichelsheim geen angst te willen zaaien. "Maar je moet er wel vanuit kunnen gaan dat je daadwerkelijk in zo'n conflict terecht kunt komen", zegt hij tegen Nieuwsuur.
Nederland heeft weinig wapenindustrie en zal veel over de grens moeten kopen om genoeg "voortzettingsvermogen" te hebben, zegt hoogleraar Oorlogsstudies Frans Osinga. "Als je in een langdurig conflict komt, wil je niet binnen een paar dagen door je munitie heen zijn. Het materieel en personeel dat het Nederlandse leger heeft, is heel goed. Maar het is te weinig."
Om die reden onderzoekt staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat de mogelijkheid om 17-jarigen met een enquête uit te vragen of zij een vrijwillige bijdrage willen leveren aan de krijgsmacht. Jawel, we worden langzaam warm gemaakt voor dienstplicht, zo lijkt het. Om het personeelstekort aan te pakken, zouden jongeren gedwongen moeten nadenken over werken bij het leger, vindt Eichelsheim.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Nu krijgen jongeren op hun 17e een brief dat de dienstplicht is opgeschort, maar ze oproepbaar zijn als er oorlog uitbreekt. Eichelsheim pleit ervoor om ze daarnaast een enquête in te laten vullen over hun competenties en motivaties om eventueel het leger in te gaan. Een idee dat de staatssecretaris nu dus onderzoekt, knettergek. We laten ons door incompetente regeringsleiders een oorlog met Rusland intrekken en vervolgens kunnen – als het compleet uit de klauwen loopt – straks onze eigen kinderen naar het front gestuurd worden. Waanzin!
Zandee denkt dat "een beperkte vorm van dienstplicht" de enige oplossing is. Hij erkent wel dat daar nu weinig draagvlak voor is. Maar goed, aan dat draagvlak lijkt dus te worden gewerkt, en er zullen ongetwijfeld weer een hele hoop mensen zijn die er met open ogen intrappen en hun eigen kinderen zonder problemen voor de leeuwen gooien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten