20775048531 b3c5fc7063 c

Kat in de zak! Zonnepanelen investering wordt nachtmerrie: Decennia nodig voor terugverdienen

Economiemrt 27 , 12:00
Eenieder die dacht met zonnepanelen op het dak een groene daad te verrichten en tegelijkertijd de portemonnee te spekken, komt bedrogen uit. De bittere waarheid is onthuld: de consument is wéér het slachtoffer van groene illusies, gevoed door een overheid en energiebedrijven die hand in hand lijken te werken aan een financiële ramp voor de doorsnee Nederlander. De extra energiekosten maken gehakt van het voordeel van zonnepanelen, waardoor de terugverdientijd niet in jaren, maar decennia wordt gemeten.
Dit debacle, onthuld door Gaslicht.com, laat zien hoe huishoudens, die in goede trouw investeerden in wat de overheid predikte als de toekomst van energie, nu de dupe worden van terugleverkosten, hogere vaste leveringskosten en lachwekkend lage welkomstkortingen – om nog maar te zwijgen over de gestegen energietarieven. Waar is de logica? Waar is de beloofde groene besparing gebleven? Verdampt, net als het geld van de goedgelovige burger.
En wie draait er op voor deze malaise? Juist, de burger die het groene evangelie heeft omarmd en dacht een bijdrage te leveren aan een betere wereld. In plaats daarvan zitten ze vast aan een systeem dat meer wegheeft van een financiële klem dan een duurzame investering. De beloofde terugverdientijd van minder dan zeven jaar is een grove leugen gebleken, met sommige huishoudens die decennialang mogen wachten voordat ze hun investering terugzien.
Het is een regelrechte schande dat vooral de zuinige consument, die zijn verbruik minimaliseert en maximaal inzet op zelfopgewekte energie, het zwaarst wordt getroffen. De groene droom wordt hun groene nachtmerrie, met een besparing die zo mager is dat het de investering nauwelijks rechtvaardigt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de enge linkse woke-gekken van GL-PvdA. Blijkbaar geldt dat voor HEEL NEDERLAND... Nou ja, BEHALVE het kartel en Big Business. Want DDS wordt het leven onmogelijk gemaakt door de machthebbers in de economie en de politiek. Dit betekent dat we afhankelijk zijn voor ons voortbestaan van JOUW STEUN. Doneer vandaag nog aan DDS en help ons overeind te blijven staan!
Het wordt tijd dat de overheid en de energiebedrijven stoppen met het voor de gek houden van de consument. We hebben behoefte aan een transparant, eerlijk en vooral realistisch energiebeleid dat de burger niet straft voor zijn groene intenties, maar beloont. Tot die tijd blijven zonnepanelen een symbool van hoe goede bedoelingen vermorzeld worden onder het gewicht van bureaucratische inefficiëntie en financiële hebzucht. Het is de hoogste tijd voor verandering, voordat de groene toekomst die ons zo glorieus werd voorgespiegeld, verandert in een dystopische werkelijkheid waarin de burger altijd het gelag betaalt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten