shutterstock 1405754579

NAVO-campagne van Mark Rutte strijkt neer in Azië: "We zijn open for business"

Politiekmrt 27 , 13:00
Dat Mark Rutte druk bezig is met het veiligstellen van zijn toekomstige NAVO-baantje is inmiddels wel duidelijk. Daar komt nu nog eens bij dat – terwijl de premier de wereld over reist en nu in Azië is neergestreken – hij zich wil gaan inzetten om de band met het Aziatische continent te versterken. Dat zei Rutte in gesprek met studenten van de Peking Universiteit.
De demissionair premier heeft zich eerder nog nauwelijks uitgelaten over zijn mogelijke nieuwe functie, maar lijkt zich steeds meer voor te bereiden op zijn rol. Het is wel duidelijk dat de VVD'er al volop bezig is met de toekomst, aangezien hij meer in het vliegtuig zit en handen schudt in het buitenland dan dat hij met een appel in de hand door Den Haag fietst.
Tijdens zijn ontmoeting aan de Universiteit van Peking heeft Rutte enkele vragen beantwoord van studenten, waarbij hij aangaf dat hij China ziet als een oude vriend, waarbij hij in 2005 al voor het eerst in het land was, toen nog als staatssecretaris. Rutte zet tegelijkertijd de deur open voor Chinese studenten in Nederland: "We willen dat jullie blijven komen. We zijn open voor business."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Ondanks dat hij erkent dat dit problemen kan geven met betrekking tot huisvestingsproblemen, gaat Rutte wel voorbij aan het feit dat deze Chinese studenten hooguit een paar maanden in Nederland zijn voor hun studie – daarmee studentenkamers bezettend voor studenten van eigen bodem die gedwongen bij pa en ma op zolder moeten blijven wonen. Maar goed, who cares – Rutte zit er straks bij de NAVO warmpjes bij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten