screen shot 2023 02 20 at 154217

Omarm drukwerk, maak papier weer hip!

Economiefeb 22 2023, 15:30
In een digitale wereld is het gemakkelijk om de kracht van drukwerk te vergeten. Maar zoals elke goede marketeer weet, is drukwerk nog steeds een essentieel onderdeel van elke marketingmix. Op de juiste manier gebruikt, kan print u helpen u te onderscheiden van de concurrentie, op een dieper niveau contact maken met uw publiek en zelfs uw merk hip en cool doen lijken. Schrijf print dus nog niet af - omarm het als een retro manier om uw doelgroep te bereiken.
Gedrukte media maken een grote comeback, tot grote vreugde van al diegenen die nostalgisch zijn naar de tijd van papier en inkt! Ooit beschouwd als ouderwets en niet meer van deze tijd in een steeds meer digitale wereld, wordt print nu omarmd als een effectief communicatiemiddel om waarden als kwaliteit en betrouwbaarheid over te brengen. Dit concept is tot leven gekomen in tijdschriften en boeken, met creatieve projecten die de grenzen tussen ambacht en technologie verleggen door traditionele drukpraktijken zoals boekdruk en houten letters te omarmen. De heropleving ervan biedt unieke mogelijkheden voor leren, samenwerken, experimenteren en verkennen. Dit alles maakt drukwerk weer hip!
De laatste jaren heeft drukwerk een nieuw leven gekregen in het tijdperk van digitalisering. Terwijl boeken, kranten en tijdschriften de overstap naar digitaal hebben gemaakt, is analoog met wraak teruggekomen. Allerlei bedrijven hebben innovatieve manieren gevonden om printtechnologie voor geheel nieuwe doeleinden te gebruiken. 3D-printing bijvoorbeeld verlegt de grenzen van wat snel en goedkoop kan worden geproduceerd, van op maat gemaakte replica's van oude kunstvoorwerpen tot verbazingwekkend gedetailleerde medische toepassingen zoals protheses. Ondertussen is het dankzij de vooruitgang in direct mail gemakkelijker dan ooit om gepersonaliseerd drukwerk te maken dat zeker zal opvallen bij potentiële klanten of cliënten. Print zal manieren blijven vinden om zich aan te passen als zowel fysiek als digitaal medium; de comeback is niet meer tegen te houden!

Drukwerk blijft belangrijk, al is het anders dan vroeger

Drukwerk blijft een belangrijk onderdeel van ons leven, zowel esthetisch als functioneel. Op visueel niveau hebben gedrukte materialen het potentieel om oneindig creatief te zijn en het publiek te boeien met felgekleurde visuals, fijne texturen en boeiende ontwerpen. Dit is te zien in de vorm van kaarten, billboards, posters en meer. Functioneel gezien wordt drukwerk elke dag gebruikt in brochures en flyers voor marketingcampagnes, documenten voor juridische dossiers of zelfs boeken voor het onderwijs. Print heeft het vermogen om mensen fysiek te verbinden met het geschreven woord en tastbare voorwerpen die van persoon tot persoon kunnen worden doorgegeven, blijven ook vandaag nog een onvervangbaar onderdeel van de samenleving.
In een digitale wereld is het gemakkelijk om het tastbare plezier van goed papier te vergeten. Bedrijven die online drukwerk bestellen, hebben eindelijk een manier gevonden om dat plezier terug te brengen. Nu kunnen ze kiezen uit een groot aantal afdrukmogelijkheden, waaronder verschillende afwerkingen, papiersoorten en -formaten. Van eenvoudige flyers tot luxe brochures met foliedruk, elk wordt tot iets speciaals gemaakt met alle verschillende opties voor maatwerk. Het is gemakkelijker dan ooit voor organisaties - groot of klein - om hun drukwerk te laten opvallen, zelfs in een tijdperk waarin het virtuele het fysieke domineert.

Drukwerk haal je niet meer op de hoek van de straat

Als u op zoek bent naar drukwerk online, zijn er een paar tips die u in gedachten moet houden. Voordat u bestelt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het papier en het drukwerk overeenkomt met wat u nodig hebt. U moet ook de proefdruk controleren (of bestel een proefdruk) voordat de bestanden worden verzonden voor productie. Ten slotte moet u de doorlooptijd, de leveringsmethode en de verzendkosten controleren om ervoor te zorgen dat uw bestelling aankomt wanneer u deze nodig hebt. Door even de tijd te nemen om elk van deze drie factoren te overwegen, kunt u ervoor zorgen dat uw online drukwerkbestellingen aan al uw verwachtingen voldoen.
Kortom, print is absoluut niet meer wat het geweest is en dat is maar goed ook. Print is weer hip en er zijn zoveel creatieve manieren om het in je dagelijks leven te verwerken. Drukwerk is niet alleen esthetisch belangrijk, maar dient ook een functioneel doel. Tegenwoordig kun je drukwerk online bestellen met veel verschillende opties in afwerking en papiersoort. Houd bij het online bestellen van drukwerk rekening met de volgende tips: wees niet bang om te experimenteren en overweeg kwaliteit boven kwantiteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten