netherlands g5a79f9726 1920

VVD-Kamerlid Peter de Groot biedt excuses aan voor omstreden uitspraak over sociale huurwoningen

Politiekfeb 22 2023, 16:00
VVD-Kamerlid Peter de Groot heeft excuses aangeboden voor zijn uitspraak over sociale huurwoningen. Hij had gezegd dat minister De Jonge "de achterstandswijken van de toekomst wil uitrollen over heel Nederland", wat door veel mensen als kwetsend werd ervaren. De Groot heeft nu toegegeven dat zijn uitspraak ongelukkig was en verontschuldigde zich in de Tweede Kamer.
Het plan van minister De Jonge om gemeenten te kunnen verplichten om 30 procent woningen te maken, heeft tot veel discussie geleid. Sommigen vonden het te ver gaan om sociale huurwoningen als achterstandswoningen neer te zetten. De Groot nam maandag op Twitter al afstand van zijn uitspraak, maar vandaag heeft hij zijn excuses persoonlijk aangeboden aan de Kamer.

Mijn uitspraak over ‘achterstandswijken’ heeft de afgelopen dagen het nodige losgemaakt. Onbedoeld is het beeld ontstaan dat ik hiermee de hele sociale sector over één kam wil scheren. Er zijn ook mensen die zich persoonlijk geraakt voelen, dat is wel het laatste wat ik wil. 1/6

50
Reply
Collega-Kamerleden hebben aangegeven geraakt te zijn door de uitspraak van De Groot. D66'er Faissal Boulakjar, die zelf in een sociale huurwoning is opgegroeid, is blij dat De Groot zijn woorden heeft teruggenomen. SP'er Sandra Beckerman, die ook in een sociale huurwoning is geboren, noemt het groots dat De Groot zijn excuses heeft aangeboden, maar maakt zich zorgen over het 'afbraakbeleid' ten opzichte van de sociale huursector.
De partijen die nu de VVD’er in de haren vliegen zijn zélf mede verantwoordelijk voor het feit dat de gewone Nederlander langer moet wachten op zo’n sociale huurwoning. De grote instroom van vluchtelingen die ook nog eens voorrang krijgen op een sociale huurwoning zijn eerder een probleem dan een random VVD’er die wat stevige teksten in verkiezingstijd uitslaat.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten