Opnieuw rake klappen op de AEX-index vanwege zorgen over toekomst Zwitserse bank 'Credit Suisse'

Opnieuw rake klappen op de AEX-index vanwege zorgen over toekomst Zwitserse bank 'Credit Suisse'

De financiële sector kreeg op woensdag opnieuw rake klappen op de AEX-index vanwege de zorgen over de toekomst van Credit Suisse. Beleggers vrezen dat de Zwitserse bank zal omvallen als de overheid niet ingrijpt. De bank heeft al langere tijd te kampen met schandalen en klanten die geld van hun rekeningen blijven halen. Bovendien heeft de grootste aandeelhouder, Saudi National Bank, gezegd geen verdere steun te verlenen aan de bank. Het aandeel kelderde bijna 25 procent tot een nieuw dieptepunt.

Veel klanten van de Zwitserse bank hebben de laatste tijd geld van hun rekening gehaald vanwege de aanhoudende zorgen over het voortbestaan van de bank. De bank was eerder al een campagne gestart om klanten terug te lokken en hun spaargeld terug op de rekening bij de Zwitserse bank te storten.

Ook ING en ABN AMRO verloren ruim 7 procent, terwijl verzekeraars Aegon, NN Group en ASR tot 6 procent verloren. De AEX-index verloor 2,7 procent op 717,47 punten. Dit kwam mede door een waarschuwing van kredietbeoordelaar Moody's over de Amerikaanse bankensector, die aangeeft dat de vooruitzichten voor de gehele sector zijn verslechterd door het omvallen van de Amerikaanse banken Silicon Valley Bank en Signature Bank.

De recente verkoopgolf had dinsdag nog herstel van de banken en verzekeraars gezien, maar woensdag ging het weer hard naar beneden door de zorgen over Credit Suisse. Ook andere grote Europese banken kregen opnieuw rake klappen. De financiële sector staat daardoor momenteel onder druk en er heerst nog veel onzekerheid over de toekomst van verschillende banken en verzekeraars.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Lees meer over:
ECB Zwitserland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties