dilan y

Politiebonden zijn teleurgesteld in Dilan Yesilgöz (VVD) en en dienen klacht in bij de Arbeidsinspectie

Politiekmaa 15, 13:00
Het falende communicatiesysteem C2000 heeft opnieuw de levens van politiemensen in gevaar gebracht tijdens een grote operatie. De politiebonden NPB, ACP, ANPV en Equipe hebben een officiële klacht ingediend bij de Arbeidsinspectie, omdat de korpsleiding en het ministerie van Justitie en Veiligheid al langere tijd op de hoogte zijn van de problemen maar niet ingrijpen. Met name Dilan Yesilgöz, de minister van Justitie en Veiligheid, moet het ontgelden.
De bonden zijn het spuugzat dat essentiële informatie niet bij de politiemensen op straat of in de meldkamer terecht komt en daarmee levensgevaarlijke situaties ontstaan. Afgelopen donderdag zorgde een gewapende overval in het Belgische Nieuwmoer voor een levensgevaarlijke situatie voor politiemensen en andere hulpverleners. Het C2000-systeem liet het ineens afweten waardoor tientallen mensen van de politie niet wisten wat ze moesten doen tijdens de klopjacht op drie vuurwapengevaarlijke mannen die kriskras door West-Brabant reden. Uiteindelijk zijn de drie jonge mannen aangehouden in Rijsbergen nadat de politie waarschuwingsschoten had gelost. Het is een wonder dat alles goed is afgelopen, volgens de politiebonden.
De politiebond ACP benadrukt dat het falende C2000-systeem geen incident is, maar een structureel probleem van vele jaren. Bij de ACP hebben zich de afgelopen dagen talloze collega's gemeld met soortgelijke verhalen uit regio's in heel Nederland. Er zijn zelfs politiemensen die 112 hebben gebeld omdat het via C2000 niet lukte. Het is tijd dat de korpsleiding en het ministerie van Veiligheid en Justitie ingrijpen en het communicatiesysteem verbeteren om de veiligheid van politiemensen en andere hulpverleners te waarborgen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten