17165681446 d11a8a91e7 c

Richard de Mos (BVNL) pleit voor meer commerciële vluchten vanaf Rotterdam-The Hague Airport

Politiekmrt 15 2023, 12:00
Richard de Mos, lijstduwer van de politieke partij BVNL in Zuid-Holland, heeft zich in Dagblad010 uitgesproken voor meer commerciële vluchten vanaf Rotterdam-The Hague Airport. Dit terwijl de stemwijzer voor de Provinciale Statenverkiezingen de stelling bevat dat de luchthaven gesloten moet worden. De Mos vindt dat de klimaatdrampartijen, waaronder D66 en GroenLinks, voorbijgaan aan de negatieve economische impact voor de regio.
BVNL denkt dat er 24 procent meer commerciële vluchten kunnen plaatsvinden vanaf Rotterdam-The Hague Airport, wat volgens De Mos economisch voordeel biedt voor de regio. Volgens hem is het absurd om de luchthaven te sluiten, omdat dit alleen maar zal leiden tot minder vliegaanbod en hogere ticketprijzen, waardoor vliegen alleen nog maar voor de rijken weggelegd zou zijn.
De Mos is kandidaat voor zowel het Hoogheemraadschap Delfland als de Provinciale Staten Zuid-Holland voor BVNL. Hij vindt dat de economische belangen van de regio moeten worden meegewogen bij het beleid rondom de luchthaven en dat het aanbod van commerciële vluchten juist vergroot moet worden.
De uitspraak van De Mos leidt tot verdeelde reacties in de politiek en de samenleving. Sommigen zijn het met hem eens dat de economische impact van de luchthaven belangrijk is voor de regio, terwijl anderen vinden dat de klimaatproblematiek en de gezondheid van omwonenden zwaarder wegen en dat er daarom juist minder gevlogen zou moeten worden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De discussie rondom Rotterdam-The Hague Airport zal hoogstwaarschijnlijk voortduren, zowel tijdens de Provinciale Statenverkiezingen als in de toekomstige beleidsvorming. Veel Zuid-Hollanders zijn erg blij met Zestienhoven zoals de luchthaven nog steeds liefkozend heet in de volksmond, omdat Zestienhoven wordt geroemd om zijn compacte structuur en goede service. Geen lange wachtrijen en -tijden zoals we die op Schiphol gewend zijn sinds jaar en dag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten