dilan y

Minister Yesilgöz 'teleurgesteld' in Marokkaans wangedrag: "Het is beschamend"

Politiekdec 11 2022, 10:00
Minister Dilan Yesilgöz van de VVD reageerde verontwaardigd op de rellen van Marokkaanse nepfans na de overwinning van Marokko op Portugal (1-0) op het WK in Qatar. "Zo zonde dat een bijzondere zege, in ons land op deze manier totaal wordt verpest. Het is beschamend", aldus de minister.
Yesilgöz liet ook weten trots te zijn op de politie en het ME die snel en adequaat optraden om de steden weer tot rust te brengen. "Er zijn aanhoudingen verricht en er zullen er nog meer volgen", aldus de minister.
De rellen hadden plaatsgevonden na de overwinning van Marokko, waarbij groepen Marokkaanse supporters de straten op gingen en vernielingen aanrichtten. De politie moest ingrijpen om de situatie weer onder controle te krijgen.
Yesilgöz benadrukte dat dit soort gedrag onacceptabel is en dat degenen die zich schuldig maken aan vernielingen en agressie zullen worden gestraft. Haar visie is duidelijk dat belangrijk is dat de overheid laat zien dat dit soort gedrag niet wordt getolereerd en dat de waardigheid van ons land én de sport wordt hooggehouden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Helaas voor Yesilgöz was niet iedereen onder de indruk van haar bestraffende woorden. Opiniemaker Jan Roos reageerde met slechts één woord, enkele keren herhaald: Tok.
Uit de reacties op Roos' tweet blijkt dat zijn visie op Yesilgöz - dat ze een kakelende kip is die verder niets nuttigs doet - wijdverspreid wordt gedeeld. Daarbij wordt ook veelvuldig opgemerkt dat het nogal opmerkelijk is dat "derde generatie Nedermarokkanen" blijkbaar zo'n sterke band voelen met het land van hun (over-) grootouders, en helemaal niet met het land waar zij én hun ouders geboren en getogen zijn.
Het wangedrag van de Marokkaanse nepfans wordt door WK-kijkers dubbel zo erg gevonden omdat het Marokkaanse elftal wel écht leuk - fris en fruitig - speelt. Maar daar heeft niemand het nu nog over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten