shutterstock 2234549945

1-0! Fris en fruitig Marokko plaatst zich met mooie overwinning op Portugal voor de halve finale

sportdec 10 2022, 18:00
Marokko heeft zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de halve finale van het WK voetbal. In de kwartfinale werd Portugal met 1-0 verslagen dankzij een doelpunt van Youssef En-Nesyri in de 42e minuut.
De Marokkanen speelden het hele toernooi al sterk en verdienden de overwinning tegen Portugal. De Portugezen kwamen niet verder dan een paar kleine kansen, ondanks dat sterspeler Cristiano Ronaldo in de tweede helft ingevallen werd. Ronaldo voegde overigens buitengewoon weinig toe. Hij had één redelijk schotje, en daar was zijn kruid eigenlijk wel mee verschoten. Geen wonder dat hij in tranen het veld verliet.
Het is vooral knap dat Marokko, als eerste Afrikaanse land ooit, de halve finale heeft bereikt. Het land heeft laten zien dat het kan meekomen met de beste voetbalteams in de wereld.
In de halve finale neemt Marokko het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Frankrijk en Engeland. Het belooft een spannende en interessante wedstrijd te worden tussen twee voetbalgiganten.
Het is afwachten of Marokko de sensatie van het toernooi kan voortzetten en ook de halve finale kan winnen. Een ding staat vast: de Marokkaanse voetbalfans zullen hun ploeg tot het einde toe blijven aanmoedigen in de strijd om de wereldtitel.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Wat die fans betreft: de Nedermarokkanen zijn alweer de straat opgegaan in de grote steden. In met name Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam is het 'feest.' De autoriteiten hebben de fans gewaarschuwd het netjes te houden en dit keer géén auto's in de fik te steken.
De ME staat ongeveer weer klaar. Te hopen is dat het dit keer helemaal rustig blijft - in die zin dat er geen misdrijven gepleegd worden - en dat de Nedermarokkanen in ons land hun feestje op een leuke manier vieren. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten