screen shot 2022 12 11 at 100841

Marokkanen spelen het slachtoffer: 'Altijd in het verdomhoekje gestopt, maar nu excelleren we!'

Buitenlanddec 11 2022, 8:00
Marokkaanse Nederlanders zijn niet alleen heel blij dat het Marokkaanse elftal gewonnen heeft tegen Portugal gisteren. Nee. Ze vinden zichzelf tegelijkertijd ook vooral heel zielig. Want ze zijn, vinden ze zelf, altijd slecht en negatief behandeld. Ten onrechte, natuurlijk. Ondertussen branden hun etnische cogenoten de boel helemaal af in Frankrijk.
Ene Tofik publiceerde gisteravond heel blij een video op Twitter van een Islamitische gebedsleider die een dansje doet terwijl Marokkaanse jongeren klappen. Leuk. Maar de tekst erbij is waar het écht om gaat.
"20 jaar lang met regelmaat aanhoren waarom je een probleem bent, wat je slecht doet, wat je niet kan en dan op het wereldtoneel excelleren," aldus Tofikje. "Deze sportieve prestatie is weergaloos maar de maatschappelijke betekenis is weergaloos tot de macht 20."
Ach gos, ja. Heel onterecht, natuurlijk, die opmerkingen over het wangedrag van Marokkaanse jongeren. Ze zijn gediscrimineerd! Slecht behandeld! Ze zijn onterecht afgeschilderd als reljongeren, straatterroristen, en erger!
Wat hebben ze het toch volkomen onterecht enorm zwaar.
Ondertussen gaan er video's viraal uit Frankrijk. Wat je ziet is jongeren die alles kort en klein slaan 'uit feestvreugde,' auto's in de fik steken, en de strijd aangaan met de lokale ME.
Hier wat videobeelden uit Parijs, de Franse hoofdstad. Kijk deze beelden even terwijl je terugdenkt aan het zeurverhaal van Tofikje.
En wat te denken van deze beelden uit Lille?
Tja. Hoe dúrven al die vuile racistische autochtonen in Nederland, Frankrijk, België, etc. kritiek te hebben op Marokkaanse straatterroristen he? Die fantastische jongeren doen nooit iets verkeerd! Het zijn fantastisch lieve en productieve mensen. En ja, dat bewijzen ze door nu op het WK behoorlijk wat partijtjes te winnen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ondertussen moeten ze zich in Frankrijk voorbereiden op een ware straatoorlog. Aanstaande woensdag speelt Marokko namelijk de halve finale. En raad eens wie de tegenstander is? Juist, Frankrijk. Als die Marokkanen dat winnen slaan ze Frankrijk dus helemaal kort en klein, en als ze verliezen, nou, dan vrees ik dat ze pas écht losgaan.
Het echte zieke is dat Marokkanen er zelfs nu op de één of andere manier nog in slagen het slachtoffer te spelen. Natuurlijk is er racisme in Nederland (en elders in Europa). Maar feit is en blijft dat de wijd gedeelde negatieve mening over Marokkaanse jongeren toch vooral op het bordje komt van die Marokkaanse jongeren zelf. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten