screen shot 2022 12 11 at 104819

Waarom moet je de batterij van je mobiel niet zelf vervangen?

Economiedec 11 2022, 7:00
Mobiele telefoons zijn eenvoudig kapot te maken. Vaak is hier maar één kleine val nodig. Je zou kunnen proberen om je telefoon zelf te repareren, vooral wanneer je telefoon kapot is of wanneer de batterij vervangen moet worden. Er zijn veel redenen om vooral niet zelf de reparatie uit te voeren. Daarnaast zijn er veel misvattingen over het zelf vervangen van je batterij. Hieronder lees je waarom je de reparatie van je telefoon beter aan een professional kunt overlaten.
Bovendien zijn er enkele zaken die je moet weten over batterijen en hun levensduur. De manier waarop je je telefoon gebruik en de duur van het gebruik van de telefoon, zijn van invloed op de levensduur van de batterij. Wanneer batterijen ouder worden, verminderen de prestaties van je telefoon en is de telefoon minder goed in staat om de batterij op te laden.
Er zijn veel dingen die je zelf kunt repareren of aanpassen. Dit geldt echter niet voor het vervangen van de batterij van je smartphone. Wanneer je dit zelf doet, kan dit leiden tot onveiligheid en waardevermindering van je mobiele telefoon.
De garantie van je telefoon
Als je de batterij op eigen houtje probeert te vervangen of je telefoon naar een niet door de fabrikant erkende dienst brengt, weet je vrijwel meteen dat de fabrieksgarantie ongeldig wordt. Er speelt ook nog iets anders mee. Wanneer je de batterij van je smartphone vervangt, is de kans dat dit nadelig uitpakt, groter dan de mogelijke voordelen hiervan. Dit geldt vooral als je nog nooit met kwetsbare elektronica hebt gewerkt of als je niet het juiste gereedschap gebruikt.
Je riskeert bijvoorbeeld schroeven te strippen of andere onderdelen te beschadigen wanneer je niet voorzichtig bent bij het demonteren van de telefoon. Het gevolg is dat de kosten van de reparatie verder oplopen, omdat je behalve voor een nieuwe batterij, ook moet betalen om elk los onderdeel te laten vervangen.
De batterij van een iPhone of Samsung zelf vervangen
De iPhone XS Max batterij vervangen of een batterij van Samsung vervangen. kun je zelf doen. Maar wanneer je niet precies weet hoe dit moet, kun je het beter laten. Voor het vervangen van de batterij heb je sterke lijm nodig. Ook moet je een aantal onderdelen verwijderen om bij de batterij te komen. Het kost veel tijd, er is een kans dat je je telefoon kapot maakt en je maakt zeker alle resterende garanties op je telefoon ongeldig.
Wanneer je de Samsung Galaxy a40 batterij vervangen zelf doet, riskeer je andere onderdelen te beschadigen. De iPhone batterij zit eveneens verstopt tussen verschillende andere onderdelen. Hoewel het eenvoudig kan zijn om de mobiele telefoon te openen en bij de batterij te komen, vereist dit wel enige vaardigheid.
Je batterij vervangen bij een niet-aangesloten reparatiebedrijf
Hoewel het met de nodige voorzichtigheid moet gebeuren, kan het een geweldige oplossing zijn om je telefoon naar een reparatiebedrijf te brengen. Deze bedrijven bieden vaak reparaties van hoge kwaliteit tegen aanzienlijk lagere prijzen. Zorg ervoor dat je recensies en beoordelingen vooraf leest. Je kent het reparatiebedrijf waarschijnlijk niet en je weet dus ook niet welke service ze leveren en van welke kwaliteit deze service is. Over het algemeen zal de kwaliteitsgarantie niet zo hoog zijn als bij het telefoonbedrijf zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten