Pakketten versturen met een online verzendservice

Pakketten versturen met een online verzendservice

Er zijn tal van redenen waarom je een pakketje wilt versturen. Misschien heb je via Marktplaats een mooie tafel verkocht, of wil je familie in het buitenland een erfenis opsturen. Misschien heb je een heleboel boeken verkocht, of je wilt belangrijke documenten aangetekend kunnen versturen. Dit kun je doen bij een fysiek pakketpunt, maar ook via een online service! Dat maakt het leven direct een stukje makkelijker.

Niet naar het postkantoor

Eigenlijk komt het versturen van een pakket nooit goed uit. Je hebt het te druk, en na een lange werkdag wil je niets liever dan thuiskomen en op de bank ploffen. En dan moet je ook nog uitzoeken via welke koeriersdienst je je pakketje wilt versturen. Het vergelijken van tarieven en het boeken van een zendingen via een online verzendservice is vele malen gemakkelijker. Of je nu een document moet versturen, of je gaat een pallet versturen, het kan allemaal.

Zending boeken en volgen

Je boekt dus gewoon simpel een zending en je kunt het pakket volgen via de verzendservice. Je hoeft niet op alle websites van DHL Express, FedEx, DPD en TNT te kijken, maar gewoon naar één website. Logistieke dienstverleners zijn onafhankelijk en kunnen daardoor de allerbeste deal aan jou bieden. Jij bent daardoor niet afhankelijk van de prijs van één aanbieder, maar kunt op zoek naar de meest voordelige aanbieder voor jou. Je bent dus niet alleen gemakkelijker, maar ook goedkoper uit. En het gemak zit niet alleen daarin: je hoeft niet naar het postkantoor. Je pakketje wordt bij je thuis opgehaald en meegenomen.

Minder papierwerk

Wanneer je een zending naar het buitenland wilt doen, moet je allerlei formulieren invullen. Het douaneformulier bijvoorbeeld. Maar welk formulier heb je nodig? Je hoeft dit zelf niet meer uit te zoeken, want online verzendservices leveren je direct het juiste formulier aan. Daarnaast print je snel en gemakkelijk het verzendlabel. Die plak je op je pakketje en dan is het wachten op de koerier geblazen. Grote pakketten versturen wordt zo een fluitje van een cent en je hoeft eigenlijk geen moeite meer te doen. Behalve het pakket goed verpakken natuurlijk.

Zodra je pakketje is opgehaald, kun je het volgen via Track en Trace. Zo weet je precies waar je zending blijft en hoelang het nog duurt voordat het pakket aankomt bij de ontvanger. Wanneer je meerdere pakketten verstuurd, kun je alle zendingen volgen vanuit een eigen dashboard. Zo bewaar je het overzicht en weet je wie wat ontvangt. Tegelijkertijd hoef je niet telkens naar het postkantoor om pakketjes te versturen, maar kun je heerlijk in je luie stoel blijven hangen.

Persoonlijk contact

Wellicht klinkt het afstandelijk, maar meestal krijg je een hele goede service en persoonlijk contact. Via chat, telefoon en mail kun je met al je vragen terecht bij de logistieke dienstverlener. Zonder dat je uren hoeft te wachten in vervelende wachtrijen en van het kastje naar de muur gestuurd wordt voor een simpele vraag. Je krijgt dus een hele boel gemak en service voor flink wat minder kosten. En dat is in deze dure tijden zeker niet verkeerd!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties