frits bosch column

-Frits Bosch- 'Trump will win'

Opinieaug 05 2022, 13:55
Ian Buruma is historicus en schrijver voor radicaal links NRC Handelsblad. Buruma staat bekend om veelvuldig de plank mis slaan. Maar toch houdt de krant deze zuurpruim in ere. Zo ook nu zijn artikel “Stukje bij beetje kalft de steun voor Trump af”. Is dat zo?
Het is wishful thinking. Buruma huilt mee met de Democratische wolven in het bos. Ze zijn ingegeven door angst dat Trump terugkeert en zal winnen en daarom pogen ze hem te veroordelen vanwege “6 januari 2020”. “Als je hem niet kunt verslaan, veroordeel hem”. Het zal ze niet lukken en de voortekenen zijn ongunstig voor de Democraten voor de verkiezingen van Huis van Afgevaardigden en Senaat in november en de presidentsverkiezingen in 2024, los van de vraag of Trump inderdaad op het ‘ticket’ zal staan voor de Republikeinen. Democraten zijn anti-democratisch: ze willen hem niet bestrijden op zijn ideeën maar hem uit de markt halen via een politiek proces, zoals ze met impeachment al eerder vruchteloos geprobeerd hebben.
De Democraten staan er beroerd voor met een seniele president Biden en een half seniele Pelosi. De economie gaat slecht: hoge inflatie, rentestijging, slechte handelsbalans en recessie in aantocht. Een mislukt buitenland beleid. Vice president Kamala Harris is een onvoorstelbare ramp. Ze kan helemaal niets. Kortom, het presidentschap van Biden is een complete mislukking. Buruma weigert als gedienstig Democraat dit op te schrijven.
De wederkomst van Trump is inderdaad om angstig voor Democraten van te worden. De schare ambtenaren, de bureaucratie, is gigantisch toegenomen en daar zal Trump het mes in zetten. Het is een existentiële bedreiging. Hij zal energy change en climate change op het hakblok leggen. Woke krijgt het zwaar, goddank, ook voor ons goed. De Muur zal wellicht afgebouwd worden. Laat Trump hier komen en onze boeren nog eens een hart onder de riem steken: “can you believe it”!?
Daar komt bij: Democraten verwaarlozen de middengroepen en minderheden. Hispanics vormen een grote minderheid. Ze zijn voor “law and order”, voor bescherming van het gezin als hoeksteen van de maatschappij en voor religie. Ze stemmen Trump. Ze zijn Hillary Clinton’s “deplorables”; dat echoot nog lang na en helpt Democraten niet. How stupid can you get? Republikeinen achten hun partij hoger dan voor de Trump jaren. Is dit het profiel van een presidentskandidaat met een “afkalvende populariteit”? Dacht het niet.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Ik zie Trump niet als de grote verbinder die de VS broodnodig heeft, maar Biden noch enige andere Democraat is dat. Zo diep is de toxische verdeeldheid in de VS, helaas.
Buruma: “Trump heeft de wind enigszins (!!!) tegen. Trump zal aanhang verliezen omdat hij wordt gezien als een ‘loser’.” Buruma, je bent zelf een loser, dream on! Trump will win again.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten