Screen Shot 2022 07 26 at 103645

Filmpje! Jort Kelder probeert Caroline van der Plas in extreemrechtse hoek te zetten: 'Vrienden als Trump en Le Pen!'

Politiekjul 26 2022, 9:38
Gisteravond kwam Caroline van der Plas (BBB) langs bij Op1. Het was van tevoren bekend dat ze haar zouden bekritiseren omdat mensen als Donald Trump en Marine Le Pen hun steun hebben uitgesproken voor onze boeren. Dat is volgens de media natuurlijk zogenaamd heel eng ofzo. En ja hoor, dat was precies wat Jort Kelder probeerde. Alleen trapte Van der Plas daar niet in. Ze omarmde die mensen ook niet - wat ze mijn inziens natuurlijk had moeten doen, ga er gewoon hard in - maar ze liet zich er ook niet onder krijgen. Alle steun is leuk. That's it.
Jort Kelder probeerde het gisteren verschillende keren tijdens de uitzending: eerst buitenlandse leiders als Trump en Le Pen wegzetten als extreemrechts, vervolgens zeggen dat ze de boeren steunen, en daarna Caroline van der Plas in diezelfde gecreëerde "extreemrechtse" hoek te duwen. Het was heel interessant om te zien hoe dat ging. Niet omdat Kelder zo opereerde, dat hebben we vaker gezien, maar omdat Van der Plas gewoon niet meeging in het narratief dat hij probeerde te schetsen. Steun van andere politici of groepen is niet problematisch. Het betekent niet dat de boeren en BBB een bondgenootschap vormen met Trump of Le Pen; het betekent alleen dat die mensen de boeren een hart onder de riem steken. Oké, nou, dat is. aardig van ze. The end
De hele uitwisseling tussen Kelder en zijn blonde assistente aan de ene kant en Van der Plas aan de andere kan je hier kijken. Maar deze korte video zegt ook al een héle hoop. Het zijn de zes momenten waarop Kelder guilt by association probeert in te zetten - een guilt die trouwens nergens op slaat, ook al omdat een man als Trump natuurlijk totaal niet 'extreemrechts' is. Dat is je reinste flauwekul. Zijn stijl is heel bombastisch, maar politiek-inhoudelijk is hij voor Amerikaanse begrippen net een beetje rechts van het midden.
Natuurlijk is het tegelijkertijd wél weer jammer dat Van der Plas wél bevestigt dat ze vindt dat er een 'strijd om de ruimte bezig is' en dat er boeren zijn die land moeten inleveren 'om woningen te bouwen,' en dat ze ook blijft volhouden dat ze wel vindt dat er in principe gezegd kan worden dat er een stikstprobleem is - hoewel een veel minder groot probleem is dan de regering beweert.
Dat is allebei flauwekul. Te beginnen met 'nieuwe woningen.' Ten eerste zijn er alleen maar zoveel woningen nodig omdat de immigratie torenhoog is. Als de deur bijna dichtgaat zijn er veel minder nodig, en hoeven boeren dus ook niet op significante schaal hun land op te geven. Ten tweede kan dat vrijwillig gebeuren, door als overheid een hoge prijs voor te stellen. En ten derde kan je ook gewoon iets doen dat ze al decennia overal elders doen: hoge appartementsgebouwen neerzetten. Wat? Ja echt! Die dingen heten 'flats'. Al die 'immigranten' kunnen prima in flats gaan zitten van 30 hoog.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Wat betreft het stikstofprobleem: dat bestaat natuurlijk niet. Stikstof is voor bepaalde natuurlijk heel goed, voor andere natuur juist niet. Als je de natuur haar gang laat gaan past die zich straks prima aan en krijg je gewoon een stikstoftolerante natuur in Nederland... en inderdaad, geen heide. Maar die 'heide' hoort ook helemaal niet thuis in Nederland. Dat is allemaal aangelegd door mensen. Van nature is Nederland eigenlijk één groot bos. Hoe denk je dat onze voorouders - de Germanen - in Nederland én Duitsland de Romeinen min of meer buiten de deur hielden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten