shutterstock 2174690645

Het partijkartel heeft (nog) geen zin in debat over achtergehouden boerencijfers ministerie van Financiën

Politiekjul 25 2022, 13:08
Caroline van der Plas heeft afgelopen zaterdag samen met Pieter Omtzigt een debat aangevraagd over de antwoorden van ministers Kaag en Van der Wal op hun vragen over berekeningen ministerie van Financiën, waaruit onder meer blijkt dat er bijna 30.000 boeren moeten stoppen of fors inkrimpen. Deze achterhouden informatie had de Kamer moeten krijgen. Lang leve de Rutte doctrine. Maar jullie raden het al het partijkartel houdt de boot af en reageert niet op de debataanvraag.

Stikstof is geen probleem en stikstofreductie totale flauwekul. Maar natuurlijk steun voor het debat in de week van 15 augustus!

Caroline van der Plas
Caroline van der Plas
@lientje1967

Vandaag samen met @PieterOmtzigt debat aangevraagd over antwoorden van ministers Kaag en Van der Wal op onze vragen over berekeningen ministerie van Financiën, waaruit o.m. blijkt dat er bijna 30.000 boeren moeten stoppen of fors inkrimpen. Deze info had Kamer moeten krijgen

Image
Image
1.5K
Reply
Geert Wilders (PVV) is collegiaal en steunt altijd een debataanvraag van collega's. Al vindt hij stikstof geen probleem en daarom stikstofreductie totale flauwekul. De PVV steunt dus de debataanvraag voor in de week van 15 augustus. Helaas zie je deze medewerking niet bij alle partijen. Vooral het partijkartel lijkt de boot af te houden.

Checken jullie je mail nog ff tijdens reces @hermans_sophie, @jpaternotte, @PieterHeerma, @gertjansegers ?

Caroline van der Plas
Caroline van der Plas
@lientje1967

Samen met @PieterOmtzigt vandaag vervolgvragen gestuurd over berekeningen ministerie @Financien. #stikstof. Onze debataanvraag wordt nu gesteund door @JuisteAntwoord @WybrenvanHaga @SGPnieuws @spnl en @geertwilderspvv. Andere partijen reageerden nog niet. Kan nog t/m 29 juli

434
Reply
Hun debataanvraag wordt nu gesteund door JA21, BVNL, SGP, SP en de PVV. Andere partijen hebben nog steeds niet gereageerd dit kan nog tot en met 29 juli a.s. Tot die tijd hoeven de ambtenaren op het ministerie van Financiën sowieso niet stil te zitten omdat van der Plas en Omtzigt weer een reeks vervolgvragen hebben gesteld. Waarom kreeg de Kamer de berekeningen niet? Welke berekeningen en stukken zijn er nog meer? Tot slot waarom waren de berekeningen van LNV gebaseerd op verouderde gegevens?
Dit kabinet heeft de rot gewoonte om de Kamer de hele tijd met het kluitje het riet in te sturen. Dit moet een keer afgelopen zijn. Daarom hierbij een advies aan Omtzigt (Van der Plas durft wel van zich af te bijten) blijf niet langer op de details hangen. We hebben namelijk geen probleem met stikstof. We hebben een probleem met een totaal verziekte democratie. Ons parlement functioneert niet. Daar kan alleen verandering in komen bij een actieve harde aanpak van het partijkartel. Met politiek correct gereutel kom je er niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten