shutterstock 1499787797

Ander volk eerst! D66, GroenLinks, Denk en Bij1 eisen voorrang immigranten bij toewijzen huurwoningen

Politiekjul 26 2022, 10:23
Het is zover. D66, GroenLinks, Denk en BIJ1 willen dat in Amsterdam, ander volk de voorkeur krijgt boven eigen volk bij het toewijzen van sociale huurwoningen. "Statushouders" zouden "voorrang" moeten krijgen. Want zij zijn heel zielig, enzo. Dit in tegenstelling tot die arme Nederlanders die al jaren op een (nieuwe) woning wachten en maar niet aan de beurt komen.
Raadsleden Suleyman Aslami (D66), Kris van der Veen (GroenLinks), Carla Kabamba (Bij1) en Sheher Khan (Denk) vinden het niet kunnen dat Amsterdam achterloopt bij het 'toewijzen' van woningen aan 'statushouders.' Dat zijn dus gewoon ouderwetse immigranten of asielzoekers - wiens aanvraag is goedgekeurd. 
Die mensen hebben niet zomaar even een woning, asielzoekerscentra 'puilen uit,' immigranten zouden zelfs op straat slapen. Nou zijn er genoeg Néderlanders (autochtonen en allochtonen) voor wie dat ook geldt, maar dat boeit helaas maar weinig politici. Zeker in de ultralinkse hoofdstad.
En dus willen de partijen dat daar heel snel iets aan gedaan wordt. Geef 'statushouders' voorrang. Nederlanders kunnen nog best een jaar of twee, drie, vier extra wachten op een woning. Want hé, Nederlandse huizen zijn in principe natuurlijk voor niet-Nederlanders, en niet voor mensen met een Nederlands paspoort.
Ja, zo doen ze inderdaad iets om de 'asielcrisis' - nog een crisis, er zijn crisissen te over tegenwoordig - tegen te gaan. Alleen is het wel jammer dat dit niets doet wat betreft de wooncrisis - en zeker niet voor de wooncrisis voor Néderlanders. Sterker nog, door dit soort maatregelen wordt de wooncrisis voor Nederlanders juist gróter. 
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
We leven werkelijk in totaal geschifte tijden. Alles wordt op zijn kop gezet. Rechts is links geworden, goed is slecht, logisch is onlogisch, rationeel is irrationeel, en goed voor je eigen burgers zorgen is veranderd in: je eigen burgers opofferen voor mensen uit verre oorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten