shutterstock 1886910730

Shell geeft activistische aandeelhouders het nakijken: Volle kracht vooruit op olie en gas

Economiemei 03, 13:00
In een wereld waar de klimaatalarmisten en groene doemdenkers ons dagelijks bestoken met hun hysterische oproepen, heeft Shell een verfrissend besluit genomen: het concern kiest onverschrokken voor winst, groei, en betrouwbaarheid door de winning van olie en gas op te voeren, en zet de zogenaamd 'duurzame' projecten op een laag pitje. Dit is een duidelijk signaal aan de activistische aandeelhouders: economische realiteit gaat voor utopische idealen.
Wael Sawan, de topman van Shell, heeft met harde cijfers aangetoond waar de kracht van het concern ligt. Met een imposante kwartaalwinst van maar liefst $7,73 miljard, waarvan $3,68 miljard uit gasactiviteiten, bewijst Shell dat de vraag naar betaalbare energie levendiger is dan ooit. Dit terwijl concurrenten zoals ExxonMobil en Chevron ook niet terugschrikken voor het winnen van olie en gas, die ontegenzeggelijk lucratief blijft.
Te midden van financiële turbulentie en politieke druk om duurzaam te handelen, houdt Shell zijn koers vast. De realiteit is dat de technologieën voor groene energie nog steeds niet kunnen tippen aan de efficiëntie en winstgevendheid van fossiele brandstoffen. Shell's beslissing om 'duurzame' energieprojecten, die slechts een winst van $163 miljoen genereerden, te degraderen, is niet alleen logisch maar ook noodzakelijk. Het bedrijf stelt de economische stabiliteit en energiezekerheid van miljoenen huishoudens voorop.
Het is hoog tijd dat we de feiten onder ogen zien. De groene droom is mooi, maar als maatschappij kunnen we ons niet veroorloven om op grote schaal over te schakelen op energiebronnen die nog niet klaar zijn om onze huidige behoeften te vervullen. Shell doet wat nodig is: het verzekeren van energievoorziening die betrouwbaar en betaalbaar is, en die de industriële en economische motor blijft aandrijven.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Laten we ons niet langer laten gijzelen door de grillen van een luidruchtige minderheid die liever experimenteert met onze economie dan dat zij de realiteiten van de energiemarkt onderkennen. Het is tijd om de leiderschap en visie van Shell te omarmen, die kiezen voor groei en welvaart boven onbewezen idealen. Shell heeft de koers gezet, en het is een koers die ons allen ten goede komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten