Screen Shot 2022 09 02 at 185513

Tips voor een gezellige slaapkamer

Economiesep 04 2022, 7:00
Bij steeds meer mensen wordt de slaapkamer een belangrijker onderdeel van het huis. Waar dit tot enkele jaren geleden enkel en alleen diende als praktische ruimte waar de nacht werd doorgebracht, is dit tegenwoordig allang niet meer zo. Voor wie namelijk wel eens in een hotel heeft overnacht, zal zich vast de ogen hebben uitgekeken hoe de kamers er daar tegenwoordig uitziet. Voorzien van een paar prachtige sierkussen, accessoires op het nachtkastje en vaak nog een stoel die zowel decoratief als ook praktisch kan worden gebruikt. Kortom, de slaapkamer is veel meer dan alleen de plek waar we slapen. Kan jouw slaapkamer nu ook wel een make-over gebruiken? Ga dan aan de slag met onderstaande tips.
Ruim je kamer netjes op
De eerste stap is een stap die iedereen kan toepassen. Het opruimen van zowel een slaapkamer als woonkamer zorgt er namelijk al direct voor dat het geheel er heel anders uit ziet. Zo is het zaak dat je de kleding van de grond haalt, maar ook je bed netjes op maakt iedere keer wanneer jij de slaapkamer verlaat. Zet je raam even op en zorg dat je kussens weer netjes opgeklopt aan het hoofdeinde liggen. Je zult namelijk zien, dat wanneer je dit doet, je slaapkamer direct een hele andere look en feel krijgt. Dit geldt niet alleen voor je eigen slaapkamer, maar ook voor de babykamer. Je kunt namelijk de babykamer nog zo sfeervol hebben ingericht, maar met een rommelige babykamer, zullen de muursticker babykamer en poster babykamer volledig teniet worden gedaan.
Ga aan de slag met sierkussens
Sierkussen zijn een ontzettende goede toevoeging voor iedere ruimte. Waar je met een paar sierkussen je bank in de woonkamer een flinke make-over kunt geven, kun je dit ook met je slaapkamer. Door te kiezen voor een aantal sierkussens aan het voeteneind, zal je in combinatie met een netjes opgemaakt bed al een hele andere uitstraling hebben. Zorg er echter wel voor, dat je het geheel niet te vol legt met kussen, maar dat je gemiddeld zo’n twee tot drie kussens voor het voeteneind aanhoudt en een stuk of twee voor het hoofdeind. Je zult merken, dat je hierdoor direct een stuk meer sfeer creëert, dan wanneer je alleen gebruik maakt van je eigen kussens.
Zorg voor de juiste verlichting
Verlichting is een essentieel onderdeel voor iedere ruimte. Zo geldt dit dus ook voor de slaapkamer. Waar je vooral in de slaapkamer belang hebt bij sfeervol ligt, blijkt dit toch vaak een stuk lastiger dan je aanvankelijk zult denken. Zo kun je namelijk met bijvoorbeeld een nachtlampje al het nodige teweeg brengen. Zo is een nachtlampje niet alleen sfeervol, maar ook nog eens praktisch. Ideaal voor op de slaapkamer dus!
Persoonlijke touch
Een slaapkamer zonder persoonlijke touch, dat kan natuurlijk niet. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een kraamcadeau met naam van je kind op de vensterbank neer te zetten, zodat het niet alleen altijd in het zich staat, maar het ook een persoonlijke tintje aan je slaapkamer geeft?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten