[Video] Johan Derksen: 'Rob Jetten naar Amerika? Laat hem daar alsjeblieft blijven!'

Politieksep 03, 20:00
Johan Derksen vindt het volstrekt belachelijk dat Rob Jetten (D66) niet bij de Algemene Politieke Beschouwingen is omdat hij liever een congres bijwoont in Amerika. "Het is een schande," aldus Derksen bij Vandaag Inside. "Laat hem daar alsjeblieft blijven!"
"Rob Jetten is in Amerika! Dit is zijn kans. En we gunnen hem dat he? Hij mag daar blijven." Zo begon Johan Derksen zijn terechte tirade over Energie-minister Rob Jetten die niet bij de APB wenst te zijn omdat meneer een leuk congres heeft in Amerika.
Vervolgens ging Derksen hard door nadat hij en René van der Gijp wat grappen hadden gemaakt.
"Het is een schánde werkelijk. Hij heeft daar niets te zoeken," aldus Derksen. "Je kon het online ook zoeken."
"Er zijn belangrijke besprekingen in de Kamer en hij is verantwoordelijk voor de energie. Nou, dat is een hot item. En meneer vliegt - D66: meneer vliegt - naar Amerika. Dát kost een energie!" zei Derksen vervolgens ook nog even waarbij hij natuurlijk de enorme hypocrisie van D66'ers ontmaskerde.
"Het is niet te geloven. Ik zal je garanderen... de mensen in de minima zitten met deze winter met Jetten écht in de kou hoor," ging Derksen verder.
En, zei Derksen, het is ook erg frappant om te zien dat "alle Europese landen het geregeld hebben behálve meneer Jetten." Dat klopt inderdaad. Dat Duitse conglomeraat waar we al eerder over schreven doet zaken met alle EU-landen... behalve met Nederland. Want meneertje Jetten weet alles beter. 
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Tenslotte had Derksen ook wat harde woorden over voor D66 in het algemeen, de club die Nederland naar de rand van de afgrond brengt.
"D66 is de baas in Nederland, want Rutte laat zijn oren hangen, want die wil blijven zitten. Mevrouw Kaag maakt de dienst uit. Zo'n figuur als Jetten kan zich alles permitteren. Zijn club beschermt hem wel," sloot Derksen af.
En zo is het natuurlijk precies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten