Filmpje! Wierd Duk ontmaskert hypocriete dictator Rob Jetten: 'Dit is tiranniek'

Politieksep 02 2022, 10:02
Gisteravond kwam Wierd Duk langs bij Vandaag Inside om daar te vertellen over de walgelijke praktijken van minister (van Klimaat) Rob Jetten. De D66'er weigert zich namelijk aan te sluiten bij een gasconsortium, waardoor gemeenten (en burgers) zich kapot gaan betalen aan gas. Daarbij riskeren burgemeesters en wethouders zelfs celstraf als ze niet doen wat Jetten wil. "Dit is tiranniek," zei Duk.
Er zijn niet veel tv-programma's die ietwat kritisch zijn op het partijkartel, maar bij Vandaag Inside durven ze soms toch een beetje kritiek te uiten op de bovenonsgestelden die zo overduidelijk bezig zijn ons land in het verderf te storten. Zo ook gisteravond. Telegraaf-journalist Wierd Duk was namelijk uitgenodigd om te vertellen over het absurde beleid van D66-minister Rob Jetten. En dat deed Duk. Wat zeg ik, hij liet weinig heel van Jetten en diens waanzinnige gedrag.
"Rob Jetten wil dus dat Nederlandse gemeenten stoppen met het gas afnemen van een consortium zodat alle gasbanden worden verbroken met Rusland. En hij wil dat die gemeenten overgaan op veel duurder gas," aldus Duk. "Nu is er een consortium in Duitsland, dat is het oude Gazprom eigenlijk. Die hebben de Duitsers eigenlijk genationaliseerd, het Duitse bedrijf. En bijna alle landen in Europa maken gebruik van dat consortium, want daar lopen nog de oude contracten." Daar is het dus goedkoper. En, inderdaad, het geld gaat niet meer naar Gazprom.
"Je zou denken, prima idee," ging Duk verder. "Dat vinden die andere landen ook. Alleen Rob Jetten vindt dat niet een goed idee want Jetten denkt dat er ergens nog een soort achteruitgang is waardoor dat geld wél bij Poetin terecht komt. Maar dat is niet zo."
Sterker nog, "de ironie is dat het gas dat hij wil dat onze gemeenten kopen, dat is gemixt gas. Daar zit ook Russisch gas bij. En het is heel erg duur gas. En daar gaat dus een deel van het geld wel Poetin. We spekken nu dus wél de oorlogskas van Poetin doordat Jetten zo koppig is."
Daarop vroeg Wilfred Genee aan Duk hoe dat toch kan? Waarom is er geen ophef hierover in Den Haag? "Onbegrijpelijk," antwoordde Duk. "En wat ik het ergste vind [...] dat is dan dat er vanuit het ministerie wordt gezegd, als die wethouders en die burgemeesters hier niet in meegaan, dan bestaat de mogelijkheid dat we hen juridisch aanpakken en dat ze de cel ingaan."
"Dus dan heb je in principe een ministerie dat dreigt gemeentelijke bestuurders [...] te gaan vervolgen. Dat vind ik gewoon tiranniek," aldus Duk. "Ik dacht dat wij in een democratie leven," zei Genée daarop. "Nou ja, dat dacht ik dus ook," antwoordde Duk.
"Wat wij niet moeten onderschatten met zijn allen," ging de opiniemaker daarop verder, "dat is dat wat wij zien hier in Nederland, dat is dat D66 [haar] ganse agenda uitrolt over Nederland. Daar hebben de boeren last van, daar hebben de burgers die de energierekening moeten betalen last van. Heel veel mensen die helemaal niet in die plannen willen meegaan hebben daar last van. Alleen D66 en hun achterban denken: de piek is in de winter, we rollen onze agenda nu uit, en ze moeten maar meegaan."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Rake opmerking, alleen blijft het me opvallen dat ook mensen als Duk de moed niet hebben om hardop te zeggen wat onderhand een blinde nog kan zien: dat de agenda van de bovenonsgestelden ronduit kwaadaardig is. Dat ze zien dat het hypocriet is, dat het nergens op slaat, dat het de burger aan de bedelstaf brengt... maar dat het ze niet interesseert. Sterker nog, dat is feitelijk gewoon het doel. Klimaat, stikstof en oorlog zijn de excuusverhalen. Het echte project is erop gericht om onze hele manier van leven te slopen; om een maatschappij te creëren waarin een heel klein groepje elite als koningen leeft, terwijl de rest van de maatschappij als bedelaars leeft. Letterlijk zoals in de films The Hunger Games.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten