shutterstock 246472393

We gaan kapot: fabriek Damco Aluminium legt productie DIRECT plat vanwege hoge energieprijzen

Economiesep 02 2022, 9:48
Als je wilt weten hoe erg Nederland kapot gaat hoef je alleen maar even dit nieuws te lezen. Aluminiumfabriek Damco heeft namelijk aangekondigd dat het per direct de productie stopzet. Niet omdat de werknemers zich niet goed gedragen, niet omdat het product niet verkocht kan worden... maar omdat de energieprijzen zo hoog zijn dat het bedrijf het gewoon niet meer redt.
We hebben het veel over burgers die kapot worden gemaakt door de hoge gas- en elektriciteitsrekeningen. Maar zij zijn niet de enigen die kapotgaan. Datzelfde geldt voor bedrijven. Met name het MKB komt in de problemen. Bakkers en slagers geven steeds vaker aan dat ze het deze winter gewoon niet meer gaan redden.
En nu is er ook een grote fabriek die ermee ophoudt - voorlopig tenminste. Damco Aluminium zegt dat de energiekosten zo hoog zijn dat de fabriek niet meer kan functioneren. Voor het maken van aluminium is enorm veel energie nodig. De kosten lopen dus enorm op. Het bedrijf wil graag open blijven, maar dat kan niet meer. En ja, daarbij zegt de directie er ook wat van dat overheidshulp achterwege blijft.
Ondertussen is er in Zeeland een grote producent van kunstmest die zegt het ook niet meer te kunnen volhouden. Dat bedrijf houdt mogelijk ook (tijdelijk?!?!) op.
Laten we heel duidelijk zijn: ze zijn willens en wetens bezig de economie kapot te maken. 200 werknemers van Damco komen thuis te zitten. Er wordt minder aluminium gemaakt, wat een probleem is. En daarbij zijn er ook nog eens met name voedselbedrijven die ook de handdoek in de ring gooien - of op het punt staan dat te doen. Want raadt eens waar kunstmest voor gebruikt wordt? Juist.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ze tornen bewust niet alleen aan de economie, maar aan de voedselvoorziening - en aan andere primaire, superbelangrijke sectoren. En nee, het excuus, 'ze zien het alleen verkeerd, maar ze bedoelen het goed,' gaat al lang niet meer op. Iedereen met ogen in zijn kop ziet dat dit misgaat en dat de toekomst van het Nederlandse volk op het spel wordt gezet. Dat we aan de bedelstaf gebracht worden en dat zelfs de voedselvoorziening in gevaar wordt gebracht. Als je dan toch doorgaat met dit soort beleid 'vergis' je je niet, nee, dan ben je gewoon kwaadaardig.
Dit is de Great Reset die uitgevoerd wordt. Dat is geen 'wappietheorie,' maar feit. En het is niet zomaar een 'plan,' maar een kwaadaardig, demonisch plan om ons te knechten. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten