boschboeken

-Frits Bosch- Ian Buruma slaat plank mis moordaanslag op Salman Rushdie

Opiniesep 04 2022, 10:00
In het artikel “Permissie om te doden” in de rabiaat linkse krant NRC Handelsblad van 3 september schrijft de ultra linkse Ian Buruma dat vrijheid van meningsuiting ook de vrijheid betekent om extreme standpunten in te nemen. Hij is daar niet ‘blij mee’. En hij kijkt al zo zuur…
Buruma vindt het gevaarlijk worden wanneer religieuze of politieke leiders dreigende taal uitslaan. Vervolgens trekt Buruma het konijn uit de hoge hoed: hij stelt de volgens hem dreigende taal van Geert Wilders jegens de islam gelijk aan de volgens hem dreigende taal (ooit) van geestelijk leider Ruhollah Khomeiny, het fatwa. Dat is een walgelijke vergelijking. Buruma noemt de fatwa “dreigende taal” en “opruiende taal”.
Het is de vergelijking van een politicus die de islam tot een moorddadige ideologie verklaart en daaraan de nodige consequenties verbindt versus een geestelijk leider die oproept te moorden. Het is de vergelijking tussen het rechtmatig gebruikmaken van vrijheid van meningsuiting versus iemand die volgens ons rechtssysteem daar onrechtmatig gebruik van maakt. Die vergelijking gaat natuurlijk mank en is wanstaltig.
De wereld gaat al decennia gebukt onder jihadisme. Daarover rept Buruma niet. Er is een voortdurende dreiging. De hoogleraren Bastiaan Ripkema, universiteit Leiden, Leonard Besselink, UvA, en Maurits Berger, universiteit Leiden hoor je daar ook niet over. Zij zitten allemaal in hetzelfde schuitje dat Wilders zich buiten de rechtsorde plaatst. Valt wel mee denk ik. Het zijn moslims die hun religie per definitie boven onze grondwet plaatsen. Wilders wordt al ruim 15 jaar dodelijk bedreigd door moslims. Daar horen we de heren niet over. Buruma heeft een alles verzengende haat jegens Wilders die hij waar mogelijk wil botvieren en de rabiaat linkse krant NRC biedt hem dolgraag daar de mogelijkheid toe. Brothers in crime!
(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Men heeft recht op een eigen mening maar niet op z’n eigen feiten zei De Amerikaanse politicus Daniel Moynihan ooit. De vrijheid van meningsuiting behelst ook het recht dat men zeer selectief mag omgaan met feiten. Buruma c.s. rekken die vrijheid wel extreem op. Hij brengt lezers op geheel verkeerde gedachten. Het lijkt op indoctrinatie bedoeld om Wilders zwart te maken. Niet intrappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten