pexels energepiccom 159888

Trekt de effectenhandel je aan?

Economieokt 20 2023, 15:30
Werken in de effectenhandel is een baan die niet voor iedereen is weggelegd. Je moet snel kunnen beslissen en er geen probleem mee hebben om met (veel) geld van anderen om te gaan. Dat kan nog wel eens heel stressvol zijn. Het is daarom van het grootste belang dat jij precies weet wat je doet. Dat je je strategieën kunt onderbouwen en kunt uitleggen wat je doet en waarom. Ook is het natuurlijk van het grootste belang dat je een goed rendement haalt uit de effectenhandel. Het is daarom wel verstandig om een gedegen effectenhandelaar opleiding te volgen.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

Je leert gedurende 6 maanden alle kneepjes van het vak. Denk dan aan het jargon en de uitleg daarbij, de geldende wet- en regelgeving voor het handelen in effecten en natuurlijk ook de economische aspecten van het handelen in effecten. Daarbij is het ook van groot belang dat je van ieder product precies weet wat het is en hoe je het gebruikt (denk dan aan aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en derivaten). Je leert ook hoe je de administratieve afhandeling van het handelen moet regelen. Dat is nogal wat, maar doordat je gedurende (gemiddeld) 6 maanden zo’n 5 uur per week besteed aan deze online studie heb je tijd genoeg om alle lesstof in je op te nemen.

Wil je gaan beleggen?

Beleggen is net weer een andere tak van sport dan het handelen in effecten. Ook hier gaat het over omgaan met geld van anderen en dit op een zo correct mogelijke manier doen, maar aandelen en effecten zijn toch verschillend van elkaar. Een cursus beleggen leert je de kneepjes van het vak en zorgt ervoor dat jij precies weet wat je doet en wat het (kan) opleveren.

Handelen in effecten en beleggen in aandelen is niet zonder gevaar

Een te haastige aankoop of verkoop kan jou, of je cliënt, veel geld kosten. Het is van het grootste belang om gedegen onderzoek te doen voor je begint met handelen. Of dat nu in effecten of in aandelen is. Je moet altijd in je achterhoofd houden dat geld verdienen met het handelen in effecten of beleggen in aandelen niet gegarandeerd is. De markt heeft z’n ups en downs en die moet je kunnen “lezen” en inschatten om goede keuzes te maken. Of dat nu voor jezelf of voor een ander is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten