2875827736 2224e426c6 c

Wat te doen als je denkt dat iemand een gokverslaving heeft?

Economieaug 30 2022, 16:25
Als je denkt dat iemand een gokverslaving heeft, is het belangrijk om te weten wat je kunt doen om die persoon te helpen. Gokverslaving is een ernstige aandoening die veel mensen treft, en het kan moeilijk zijn om toe te geven dat je een probleem hebt. Als je denkt dat iemand die je kent een gokverslaving heeft, is het belangrijk om te weten wat je kunt doen om te helpen.
Wat is een gokverslaving?
Een gokverslaving is een aandoening die mensen ertoe brengt geld uit te geven aan gokken, ondanks de negatieve gevolgen die dit kan hebben. Tuurlijk zijn er mensen die het gokken kunnen beheersen, maar voor anderen kan het een ernstig probleem zijn. Als je vermoedt dat iemand een gokverslaving heeft, is het belangrijk om te weten wat de symptomen zijn.
Weet hoe een gokverslaving werkt
Een van de eerste dingen die je kunt doen, is ervoor te zorgen dat je weet hoe gokverslaving werkt. Gokverslavingen brengen mensen er toe om (veel) geld uit te geven aan gokken, ondanks de negatieve gevolgen die dit kan hebben. Als je vermoedt dat iemand een gokverslaving heeft, is het belangrijk om te weten wat de symptomen zijn. Deze kunnen omvatten:
  • Het besteden van veel tijd aan het gokken 
  • Het steeds meer geld uitgeven aan gokken 
  • Het verbergen van het gokken voor anderen 
  • Problemen krijgen met geld 
  • Problemen krijgen op het werk of op school 
  • Problemen in relaties 
  • Problemen met de wet/handhaving etc.
Hoe zou je kunnen helpen?
Het is natuurlijk nooit leuk om iemand te zien afglijden en daarom is het noodzakelijk dat je hulp biedt waar je kunt.
  • Praat met die persoon over je zorgen. Het kan moeilijk zijn voor de betreffende persoon om toe te geven dat hij/zij een probleem heeft, maar het is heel belangrijk dat deze persoon om hulp durft te vragen zodat er passende hulp kan komen.
  • Wees er voor deze persoon. Soms is het makkelijker voor iemand met een gokverslaving om met iemand te praten die begrijpt wat er gebeurt. Als je iemand kent die lijdt aan een gokverslaving, probeer dan een luisterend oor te zijn en deze persoon te steunen
  • Zorg ervoor dat je weet wanneer er professionele hulp nodig is. Gokverslaving is een ernstige aandoening die professionele hulp vereist. Als je denkt dat iemand een gokverslaving heeft, neem dan contact op met een hulpverlener.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten