screen shot 2022 12 12 at 192051

Welke cadeaus koop je deze Kerst? Dit zijn onze 5 tips.

Economiedec 15 2022, 10:30
Elk jaar is het weer een uitdaging, cadeaus kopen voor vrienden, collega’s en familie. De lijst waar een cadeau aan moet voldoen is dan ook lang.
Waar houden de meeste cadeaugevers rekening mee?
  1. Is het cadeau origineel? Een flesje wijn is doorgaans afgezaagd
  2. Is het cadeau “gepast”? Een luchtje als cadeau voor je schoonvader kan verkeerd vallen
  3. Valt het cadeau binnen budget?
  4. Heeft hij/zij dit product niet al?
Kortom, het ideale cadeau voor hem moet aan veel voldoen en bestaat ook helemaal niet. Vandaar dat verlanglijstjes nog steeds erg goed werken. Dan heb je ook nog de keus om een breed besteedbare cadeaukaart te geven, zoals de VVV cadeaukaart.
Algemene tips bij het zoeken van een cadeau
Er zijn wel een aantal methodes hoe je op een leuk idee kunt komen. Dat geeft richting in wat voor product je zou kunnen bedenken.
  • Bedenk waar diegene écht gepassioneerd over praat
  • Heb je de afgelopen tijd nog iets leuks samen gedaan? Een cadeau met wat nostalgie werkt vaak goed
  • Heb je een gemeenschappelijke interesse of hobby, dan is een cadeau in die hoek al snel goed
  • Veel te dure of te goedkope cadeaus zijn ongepast omdat ze de ander in een ongemakkelijke positie plaatsen
Cadeautip 1: Iets lekkers
Een cadeau dat altijd in de “smaak” zal vallen, is iets bijzonder lekkers te eten of te drinken. Denk aan een bijzondere likeur of juist alcoholvrije drank. En op het gebied van eten kun je een bijzondere kaas, chocolade, ambachtelijke koeken of een plateau van bijzondere vleessoorten geven.
Cadeautip 2: Het combinatie cadeau
Is het lastig om voor jouw budget 1 product te vinden? Je kunt dan ook een combinatie aan kleine cadeaus inpakken in doorzichtig inpakpapier. Als je hier allerlei leuke hebbedingetjes instopt, gecombineerd met bijvoorbeeld een reep chocola of een cadeaukaart, dan zal de ontvanger overweldigd zijn.
Cadeautip 3: De cadeaukaart
Een groot voordeel van cadeaukaarten is dat je eenvoudig op het juiste bedrag uitkomt, en er voor elk persoon wel een passende cadeaukaart te vinden is. Gaat iemand graag uiteten, dan ga je voor een diner cadeau. Een sport liefhebber geef je de Sports giftcard en iemand die graag veel keuze heeft een Bol of Wehkamp cadeaukaart. Volgens onderzoek is nog steeds 89% van de consumenten heel blij met een cadeaukaart, het is in elk geval beter dan een ongewenst product.
Cadeautip 4: Een uitje of een gunst
Samen iets leuks doen zal niet in elk geval “gepast” zijn, maar vaak wordt deze optie vergeten. Plan een leuke dag samen in of maak er zelfs een cadeaubon voor, waarmee de ontvanger recht heeft op bijvoorbeeld een keer bungeejumpen, een massage, een geheel verzorgd etentje, een wijnproeverij, een rumproeverij of een dagje samen shoppen. Dames vinden zoiets persoonlijks vaak het leukst, en dat is daarmee ook het perfecte cadeau voor haar.
Cadeautip 5: Een cursus
Ervaringen zijn leuk, maar iets nieuws leren al helemaal! Er zijn heel veel cursussen beschikbaar, van bonbons bakken tot leren bierbrouwen. Beter worden in Instagram posts of juist een cursus fotografie, bij elk persoon past er wel iets. Online kun je eens zoeken bij Udemy of voor fysieke cursussen kijk eens bij Groupon of Google op “cursus [stad] [hobby]”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten