pexels kampus production 5940718

Wil je meer uit je computer halen?

Economieokt 20 2023, 7:00
Werk je al in de IT of moet je regelmatig rapporteren aan het management, het bestuur of aan de directie? Dan wil je dat natuurlijk zo helder mogelijk doen. Je wilt dat het in één keer duidelijk is wat je bedoelt en wat bijvoorbeeld de uitslagen van een onderzoek zijn. Om dat goed inzichtelijk te maken kun je gebruikmaken van verschillende tools. Wanneer je kiest voor Microsoft Power BI heb je een écht goede interactieve tool te pakken.

Gewoon maar starten met Power BI?

Zomaar starten met Power BI is geen goed idee. Het lukt je, zeker met IT ervaring, ongetwijfeld om er iets mee te doen, maar dan haal je er niet alles uit wat erin zit. Een Power BI introductie volgen is een beter idee. Je leert dan, in twee dagen, de basics en kunt daarmee al heel goed aan de gang. De lessen zijn klassikaal op verschillende plekken in Nederland, er is vaak een plek bij jou in de buurt. Wil je liever online de lessen volgen? Dan is er de mogelijkheid om je aan te melden voor de virtual classroom. Hoe dan ook, Power BI zal je werk een stuk gemakkelijker maken. Als je eenmaal weet hoe het werkt.

Werken in de cloud is helemaal van nu

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om niet meer te werken met fysieke servers, maar om hun gegevens op te slaan in de cloud. Het is dan gemakkelijker om bestanden te delen, ook als je niet op kantoor bent. Maar ook een cloud moet onderhouden worden en daar zul je voor moeten leren. Volg een training Azure Fundamentals en je weet al na één dag van de hoed en de rand. Je bent dan ook direct goed voorbereid op het examen AZ-900, een belangrijk onderdeel van deze training.

Is werken in de cloud wel veilig?

Het idee dat je bedrijfsgegevens zomaar ergens rondzwerven in de cloud kan je tegenstaan. Je hebt wellicht het idee dat je gegevens niet zo goed beschermd zijn als wanneer je ze op een (eigen) server hebt staan. Door de training Azure Fundamentals te volgen ontdek je dat je gegevens in de cloud meer dan veilig zijn. Natuurlijk is het wel van belang dat alles op de juiste manier wordt uitgevoerd. Maar daar weet jij dan alles van!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten