screen shot 2023 08 17 at 111331

LOL! Martin Bosma (PVV) lacht Stephan van Baarle (DENK) uit

Politiekokt 19 2023, 21:30
In de Tweede Kamer had PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma een leuke confrontatie met Stephan van Baarle. Veel mensen weten niet wie Van Baarle is, maar hij is a) Kamerlid voor DENK en b) de nieuwe leider van die partij. Ja, dat lees je goed. Hij is de opvolger van Farid Azarkan.
Hoe dan ook, in de Kamer vond Bosma het leuk om Van Baarle even aan te pakken. Hoe hij dat deed? Nou ja, best simpel. Hij liet weten dat Van Baarle op een "onverkiesbare plek" staat. Als nummer één van DENK. Want DENK wordt onderhand uitgekotst door heel Nederland, en dus heeft zelfs de leider van die partij geen enkele kans op een Kamerzetel.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Natuurlijk voegde Bosma daar aan toe dat zijn opmerking als grap bedoeld was. Dat is juist. Want dat DENK echt wel een zetel of drie haalt staat eigenlijk buiten kijf.
Maar goed, het is best hilarisch om te zien hoe Bosma dit doet. Want dat de PVV en DENK elkaar bepaald niet lief hebben moge duidelijk zijn. Aan de ene kant wordt dat bevestigd door Bosma's uitspraken, maar aan de andere kant weet hij ironisch genoeg de stress enigszins te drukken doordat hij dit op een luchtige manier doet.
Hoe het ook zij, het is een grappige aanval... maar ook één die geen enkele rekening houdt met de laatste peilingen. Als we naar de peilingen kijken dan zien we dat DENK de laatste weken namelijk is gestegen. Veel Nederlandse allochtonen lijken heel erg met DENK te sympathiseren, zeker wat de oorlog in Gaza betreft.
De vraag is: hoe gaat de PVV hiermee om? We kunnen steeds grappen maken over het aanzien van DENK... maar feitelijk is het natuurlijk zo dat DENK wel degelijk veel (allochtone) kiezers aanspreekt. Dat kunnen PVV'ers (en anderen) heel vervelend vinden, maar dat doet niets aan het feit dat dit de waarheid is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten