Screen Shot 2022 08 10 at 201755

Zo kun je het meeste uit je opstal- en inboedelverzekering halen

Economieaug 10 2022, 22:30
Je opstal- en inboedelverzekering is een beetje zoals je dak. Je denkt er misschien niet zo vaak aan, maar het houdt jou, je spullen en je gezin veilig als die regenachtige dag aanbreekt. De laatste keer dat je de ladder eruit haalde en keek, leek je inboedelverzekering waarschijnlijk in orde. Maar hoeveel jaar geleden was dat? Vijf? Tien? Alles in het leven verandert, en misschien heb je nu geen up-to-date dekking. Een nieuwe inboedelverzekering afsluiten is daarom mogelijk nodig! Met andere woorden, tenzij je het controleert, zul je geen gaten in je polis opmerken totdat een pijp in je leiding barst en je nieuwe wasmachine kapot maakt. Het is belangrijk om je woonverzekering jaarlijks te herzien om er zeker van te zijn dat je nog voldoende dekking hebt. Hier zijn enkele handige tips om je woning- en inboedelverzekering lekvrij, glanzend en perfect voor al je behoeften te maken.

Houd je inboedel bij

Je inboedel verandert. Je pikt nieuwe dingen op en ontdoet je van andere. Sommige activa verliezen waarde, terwijl andere waarde hechten. Omdat dit de neiging heeft om geleidelijk te gebeuren, merk je misschien niet hoeveel er de afgelopen jaren is veranderd. Het is belangrijk om je vermogen te evalueren, zodat je ervoor kunt zorgen dat je woning- en inboedelverzekering alles dekt wat je bezit. Het bijhouden van een inventaris van je inboedel maakt het een stuk eenvoudiger om bij te houden waar je aan toe bent. De kans is groot dat het niet zo lang duurt als je denkt, en dat je echt een verschil zult voelen voor je gemoedsrust.

Zorg ervoor dat het bij je levensstijl past

Ons leven verandert voortdurend en het is belangrijk dat je inboedelverzekering dat weerspiegelt. Als je renovaties of uitbreidingen aan je huis hebt uitgevoerd, worden deze mogelijk niet gedekt door je bestaande polis. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan ​​als er iets misgaat, dus zorg ervoor dat je de dekking en limieten van je polis controleert en waar nodig bijwerkt. Veranderingen in je levensstijl kunnen ook een verschil maken voor je opstal- en inboedelverzekering. Als je je bijvoorbeeld hebt verloofd of een oud familiestuk hebt ontvangen, is het de moeite waard om te controleren of dit onder je polis valt, omdat sommige polissen limieten hebben voor items zoals sieraden.

Controleer je polis

Zorg ervoor dat je je polis jaarlijks controleert om te voorkomen dat je onderverzekerd bent. Experts kunnen je helpen dat dak boven je hoofd te houden. Er zijn veel vertrouwde verzekeringsmaatschappijen van Nederland en ze hebben stuk voor stuk een reeks opties die zijn afgestemd op verschillende behoeften. Vergelijk ze daarom goed met elkaar!

Waardeer nieuwe items

Weet je niet zeker hoeveel die geërfde postzegelverzameling waard is? Je hoeft niet tot op de cent te weten, maar het kan handig zijn om een ​​algemeen idee te hebben van hoeveel je vermogen waard is. Voor de meeste dingen in je huis kun je een solide schatting krijgen met behulp van een handige woningbouwcalculator en inboedelcalculator.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten