europe gcc7fd76b2 1920

Australië doorziet trucjes van Brussel: handelsbesprekingen EU geflopt

EUokt 30 2023, 12:00
Terwijl wij hier in Nederland al opstandig worden van de overheid, weet de Europese Unie het altijd weer te presteren om een stap verder te gaan in de richting van de afgrond. Dit keer lijkt de EU haar obstinate bureaucratische kopstoot aan niemand minder dan de Australische regering te hebben gegeven.
De onderhandelingen tussen de EU en Australië zijn stukgelopen, zo liet de Australische minister van Handel, Don Farrell, gisteren weten aan Politico na een zoveelste mislukte poging om tot een overeenkomst te komen. "Helaas hebben wij geen vooruitgang kunnen boeken", aldus een spijtige Farrell. Maar is het eigenlijk wel zo spijtig? Of heeft Australië gewoon beter door wat voor dwaling de Europese Unie is?
U zult het niet geloven, maar die onderhandelingen vonden plaats in Japan, aan de zijlijn van een G7-handelsministers’ top. Je zou denken dat zo’n belangrijk gesprek beter op neutraal terrein of in één van de betrokken landen kon plaatsvinden. Maar nee hoor, de wereldreizende bureaucraten van de EU hebben er duidelijk weer een puinhoop van gemaakt.
De Europese Commissie doet uiteraard een poging om het eigen falen te maskeren door te doen alsof de blokkade van de onderhandelingen ligt aan absurd hoge eisen van de Australiërs. Maar de werkelijkheid is dat de Australische delegatie de stekker eruit heeft getrokken omdat Brussel blijkbaar niet in staat is een fatsoenlijk bod op tafel te leggen. Australië maakte bezwaar dat het aanbod dat op tafel lag de EU-markt niet voldoende zou openstellen voor zijn landbouwproducten.
Australië is niet zomaar een willekeurig land dat de muziek van de Brusselse bureaucraten niet wil dansen. Het is een gerespecteerde handelsmacht en een bondgenoot van vele EU-landen. Maar blijkbaar betekent dat niets voor de wereldvreemde commissarissen in Brussel.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Dit is wederom een bewijs van bureaucratische onkunde van de EU. Dat deze 'union' meer teert op het dwarszitten van zijn leden in plaats van nuttige samenwerkingsverbanden aan te gaan. Maar ja, wat hadden we anders verwacht?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten