14086693619 1d5641df7d c

Corruptie binnen het Europees Parlement, verschillende pogingen tot omkoping door corrupt Qatar

EUdec 09 2022, 18:00
Het vermoede is namelijk dat ‘een land in de Perzische Golf’ invloed uitoefent op de politiek in Europa. Naar aanleiding van de huiszoekingen zijn vier mensen aangehouden. Het gaat hierbij met name om medewerkers maar ook een voormalig lid van het Europees Parlement is verhoord. Volgens de Belgische media zou het gaan om Qatar, waar momenteel het Wereldkampioenschap voetbal wordt gehouden en waarbij het Nederlands Elftal vanavond zal aantreden tegen het Argentinië van Lionel Messi.
Qatar wordt al langer verdacht van corruptie. Volgens de Belgische autoriteiten zouden er pogingen zijn gedaan om economische en politieke besluiten in Europa te beïnvloeden. Zo zouden er volgens diezelfde autoriteiten grote geldsommen zijn betaald aan belangrijke, strategische functies binnen het Europese Parlement. Dat het Europese Parlement vol zit met corrupte lui is natuurlijk geen verrassing en dat Qatar hier bij betrokken is net zo.
De huiszoekingen vonden plaats in panden van lobbyisten, een ex Europarlementariër, assistenten van politici en een ambtenaar. De huiszoekingen hebben aardig wat opgeleverd. Er is namelijk zo’n 600.000 euro aan contant geld gevonden. Daarnaast zijn ook mobiele telefoons en digitale informatie in beslag genomen. Vier Italianen zijn meegenomen voor verhoor.
Met het zoveelste schandaal binnen het Europees Parlement is des te meer duidelijk geworden dat onze Europese leiders in Brussel van binnenuit corrupt zijn en dat het een verzameling is van corrupte politici die uit zijn op meer macht en meer geld. Dat Qatar zich schuldig maakt aan corruptie is tot daar aan toe en kunnen we enigszins verwachten. Ze staan er inmiddels wel om bekend. Het schenden van mensenrechten en het uitbuiten van arbeidsmigranten is voor Qatar ook niet vreemd. Maar dat er binnen het Europees Parlement nu lijntjes lopen met deze corrupte oliestaat is op zijn minst zorgwekkend te noemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten