Corruptie binnen het Europees Parlement, verschillende pogingen tot omkoping door corrupt Qatar

Corruptie binnen het Europees Parlement, verschillende pogingen tot omkoping door corrupt Qatar

Eerder vandaag heeft de Brusselse politie op zestien plaatsen huiszoekingen gedaan. Dit in vanwege een groot onderzoek naar corruptie in het Europees Parlement.

Het vermoede is namelijk dat ‘een land in de Perzische Golf’ invloed uitoefent op de politiek in Europa. Naar aanleiding van de huiszoekingen zijn vier mensen aangehouden. Het gaat hierbij met name om medewerkers maar ook een voormalig lid van het Europees Parlement is verhoord. Volgens de Belgische media zou het gaan om Qatar, waar momenteel het Wereldkampioenschap voetbal wordt gehouden en waarbij het Nederlands Elftal vanavond zal aantreden tegen het Argentinië van Lionel Messi.

Qatar wordt al langer verdacht van corruptie. Volgens de Belgische autoriteiten zouden er pogingen zijn gedaan om economische en politieke besluiten in Europa te beïnvloeden. Zo zouden er volgens diezelfde autoriteiten grote geldsommen zijn betaald aan belangrijke, strategische functies binnen het Europese Parlement. Dat het Europese Parlement vol zit met corrupte lui is natuurlijk geen verrassing en dat Qatar hier bij betrokken is net zo.

De huiszoekingen vonden plaats in panden van lobbyisten, een ex Europarlementariër, assistenten van politici en een ambtenaar. De huiszoekingen hebben aardig wat opgeleverd. Er is namelijk zo’n 600.000 euro aan contant geld gevonden. Daarnaast zijn ook mobiele telefoons en digitale informatie in beslag genomen. Vier Italianen zijn meegenomen voor verhoor.

Met het zoveelste schandaal binnen het Europees Parlement is des te meer duidelijk geworden dat onze Europese leiders in Brussel van binnenuit corrupt zijn en dat het een verzameling is van corrupte politici die uit zijn op meer macht en meer geld. Dat Qatar zich schuldig maakt aan corruptie is tot daar aan toe en kunnen we enigszins verwachten. Ze staan er inmiddels wel om bekend. Het schenden van mensenrechten en het uitbuiten van arbeidsmigranten is voor Qatar ook niet vreemd. Maar dat er binnen het Europees Parlement nu lijntjes lopen met deze corrupte oliestaat is op zijn minst zorgwekkend te noemen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer