shutterstock 1053214430

Dictatoriale EU slaat helemaal door in censuur: zoekmachines moeten resultaten RT en Sputnik verwijderen

EUmrt 10 2022, 7:33
De EU is veranderd in een totalitaire, dictatoriale anti-vrijheidsstaat. Iets anders valt niet te concluderen nu zoekmachines zelfs resultaten van Russische media dienen te verwijderen én sociale media alle posts met citaten van die media naar het hiernamaals moeten helpen.
Als je wilt weten hoe geschift de EU bezig is hoef je alleen maar even hier naar te kijken. Wat je daar ziet is de eis van de EU aan sociale media en zoekgiganten. En wat valt op?
Nou, dat de censuur Sovjet-achtige trekken heeft aangenomen. Want Russia Today en Sputnik mogen niet alleen meer niet uitgezonden worden in het Westen, en hun sociale media accounts zijn niet alleen "onzichtbaar." Nee, ze gaan nog veel verder.
Hoe? Nou zo:
https://twitter.com/tjmcintyre/status/1501594050478153739

Censuur omdat het kan

De officiële regelgeving stelt dat het om het "uitzenden" gaat van deze media. Maar de Europese Commissie vindt dat dit ook betekent "het delen van elke tekst," video, etc.
Zelfs EU-liefhebbers vinden dat dit veel te ver gaat en dat het 'mogelijk' (joh!) illegaal is. Daarbij merken deze types wel op dat één van de redenen dat ze het "te ver" vinden gaan is dat ze denken dat RT een rechtszaak tegen de Commissie mogelijk wint, en dat is zonde, want "propaganda-overwinning."
Ah. Ja. Daar gaat het om, natuurlijk. Niet om een concept als, wait for it, vrijheid. Nee. Het belangrijkste argument tegen doorgeslagen 1984-achtige censuur is dat het ervoor zorgt dat Rúsland een pr-overwinninkje boekt.
Zucht.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem met kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het moge duidelijk zijn: de EU pleegt niet alleen censuur op een ongekende schaal, maar is hard op weg om een uitgesproken vijand van onze vrijheid te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten