Screen Shot 2022 03 10 at 110437

Ukraine On Fire - Oliver Stones documentaire verwijderd van YouTube

Buitenlandmrt 10 2022, 9:11
De documentaire die Hollywood-regisseur Oliver Stone samen met lokale film-grootheden (Igor Lopatonok) jaren geleden maakte over de situatie in het oosten van Oekraïne is gisteren verwijderd door YouTube. Al die jaren stond de documentaire online, maar opeens vindt YouTube dat er "afgrijselijke" beelden te zien zijn. Het is natuurlijk niet meer dan een excuus om een documentaire te bannen die simpelweg de andere kant van het verhaal laat zien. De niet-Oekraïense kant.
YouTube heeft de documentaire Ukraine On Fire van regisseur Oliver Stone verwijderd. De officiële reden is dat er lugubere beelden te zien zijn. Maar dat is gek. Want tot gisteren had niemand daar een probleem mee. Maar opeens was het raak. De documentaire werd gewoon geschrapt.
https://twitter.com/lopatonok/status/1501433087565000704
De ware reden dat de documentaire eraf gegooid is, is natuurlijk dat de filmmakers ook het verhaal tonen van Russische zijde. Of beter gezegd, van de zijde die niet blij was met de zogenaamde Maidan-revolutie, en die het één en ander te zeggen heeft over hoe Kiev is omgegaan met Luhansk en Donetsk.

Rumble

Nadat YouTube de documentaire verwijderde liet video-alternatief Rumble weten dat het dit soort censuur niet accepteert. Daarom heeft Rumble de documentaire zelf online gezet, op de eigen servers.
https://twitter.com/rumblevideo/status/1501647278154600452
Rumble heeft natuurlijk gelijk. De manier waarop YouTube en andere Big Tech bedrijven dit doen is ronduit schandalig.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem met kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Hier is de documentaire. Veel kijkplezier gewenst:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten