EU hypocrisie ontmaskerd: Experts ontdekken dat de "groene economie" van de EU afhankelijk is van vervuilende grondstoffen uit Rusland en China

EU hypocrisie ontmaskerd: Experts ontdekken dat de "groene economie" van de EU afhankelijk is van vervuilende grondstoffen uit Rusland en China

EUfeb 06, 15:00
Deskundigen hebben onlangs ontdekt dat de Europese Unie (EU) uiterst hypocriet is in haar zoektocht naar grondstoffen die de basis moeten vormen van de zogenaamde "groene economie". Lithium en kobalt, die essentieel zijn voor autobatterijen en windturbines, worden uit andere landen betrokken, ondanks het feit dat er in Europa voldoende van deze materialen voorhanden zijn.
Volgens een rapportage van BNR heeft de EU de exploitatie van deze materialen in andere landen door de vingers gezien, terwijl ze negeert dat er in het noorden genoeg van is. Het probleem is dat het naar boven halen ervan "behoorlijk smerig" is, dus is de EU aangewezen op leveranciers als Rusland en China.
Ria Cats, een expert op dit gebied, zei: "We wisten dat essentiële materialen zoals lithium ook in Europa te vinden waren. Maar omdat de exploitatie vervuilend is hebben we het aan anderen overgelaten." Het zal 15 jaar duren voordat de EU haar eigen "groene grondstoffen" kan exploiteren.
De hypocrisie van de EU is blootgelegd, en het is duidelijk dat het blok voorrang heeft gegeven aan kortetermijnwinst boven duurzaamheid op lange termijn. Dit is een zorgwekkende trend, want het laat zien dat de EU eigenlijk maar bar weinig meent van die groene drive... en ook nog eens willens en wetens andere delen van de wereld behandelt alsof het ouderwetse koloniën zijn.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is hypocriet tot op het bot... maar dit is helaas hoe de EU in elkaar zit. Er wordt steeds geroepen dat alles "groen" moet zijn, maar om onze economie "groen te maken" worden andere landen vervuild - opzettelijk - en wordt er ook nog eens met behulp van kinderarbeid werk verricht (zie wat er gebeurt in Afrika).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten