EU-voorzitter Von der Leyen verlangt terug naar autovrije weekenden in Europa

EU-voorzitter Von der Leyen verlangt terug naar autovrije weekenden in Europa

EU-voorzitter Ursula von der Leyen heeft woensdag in de jaarlijkse Staat van de Unie-toespraak gehamerd op solidariteit binnen de Europese Unie als het gaat om klimaatverandering. Vervolgens prees Von der Leyen de autovrije weekenden binnen het Europa van weleer.

De Staat van de Unie-toespraak wordt jaarlijks gehouden en moeten we zien als een soort van Brusselse wafelversie van Prinsjesdag. Tijdens de toespraak vertelt de commissie-voorzitter (Von der Leyen) hoe het ervoor staat met de Europese Unie en wat ze allemaal nog meer van plan zijn met het landen-verbond.

Energiebedrijven moeten winst inleveren

De EU wil dat energiebedrijven een derde van hun winst gaan inleveren. Op zich is dat nog een aardig punt, want de energiebedrijven zijn natuurlijk de lachende derde in de hele energiecrisis en in de oplopende energieprijzen vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ook komt er een maximumprijs voor elektriciteit, maar er is niemand binnen de Europese Commissie die weet waarom ze daar niet eerder op gekomen zijn.


"Autoverkeer verder aan banden"

Von der Leyen hield ook een toespraak over het klimaat. Opvallend daaraan was dat ze rechtstreeks refereerde aan de autovrije weekenden (autovrije zondag in Nederland - red.) in de jaren '70 binnen de EU. In een tijdperk waarbij het autoverkeer steeds verder wordt verdreven naar elektrische fietsen op fietspaden, weten we in ieder geval wel wat de verborgen boodschap is voor de Europese automobilist: de EU zal het autoverkeer namelijk steeds verder aan banden gaan leggen de komende jaren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer