screen shot 2022 09 07 at 14

EU-voorzitter Von der Leyen verlangt terug naar autovrije weekenden in Europa

EUsep 14 2022, 14:30
EU-voorzitter Ursula von der Leyen heeft woensdag in de jaarlijkse Staat van de Unie-toespraak gehamerd op solidariteit binnen de Europese Unie als het gaat om klimaatverandering. Vervolgens prees Von der Leyen de autovrije weekenden binnen het Europa van weleer.

De Staat van de Unie-toespraak wordt jaarlijks gehouden en moeten we zien als een soort van Brusselse wafelversie van Prinsjesdag. Tijdens de toespraak vertelt de commissie-voorzitter (Von der Leyen) hoe het ervoor staat met de Europese Unie en wat ze allemaal nog meer van plan zijn met het landen-verbond.  

Energiebedrijven moeten winst inleveren

De EU wil dat energiebedrijven een derde van hun winst gaan inleveren. Op zich is dat nog een aardig punt, want de energiebedrijven zijn natuurlijk de lachende derde in de hele energiecrisis en in de oplopende energieprijzen vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.  Ook komt er een maximumprijs voor elektriciteit, maar er is niemand binnen de Europese Commissie die weet waarom ze daar niet eerder op gekomen zijn. 

"Autoverkeer verder aan banden"

Von der Leyen hield ook een toespraak over het klimaat. Opvallend daaraan was dat ze rechtstreeks refereerde aan de autovrije weekenden (autovrije zondag in Nederland - red.) in de jaren '70 binnen de EU. In een tijdperk waarbij het autoverkeer steeds verder wordt verdreven naar elektrische fietsen op fietspaden, weten we in ieder geval wel wat de verborgen boodschap is voor de Europese automobilist: de EU zal het autoverkeer namelijk steeds verder aan banden gaan leggen de komende jaren.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten