jetten halenhemweg

Rob Jetten moet niets weten van goedkoper gas: "Dit is een blijvende verandering"

EUsep 14 2022, 17:41
Ondanks dat D66-minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) er -op de publieke bühne- alles aan doet om de energieprijzen omlaag te praten tegenover zijn electoraat, moeten Nederlanders er toch maar van uitgaan dat de hysterische gasprijzen helemaal niet zoveel zullen dalen.

"De realiteit is dat we het met minder fossiele energie moeten doen", aldus een vrij botte Jetten tegenover Nu.nl. Volgens 'vliegfreak' Jetten moet Nederland alsnog grotendeels van het gas af, anders zijn de bedragen alsnog niet te overzien.  

Jetten zegt een "hele sterke wake-upcall" te voelen dat dit een "blijvende verandering" is. "We hebben een deel van onze economie gebouwd op heel goedkoop gas dat we in Groningen produceerden of uit Rusland haalden. Dat gaat niet meer terugkomen."

Jetten: "Gewoon harde realiteit"

Jetten denkt wel dat de gasprijzen door ingrijpen van de Europese Commissie zullen dalen, maar waarschuwt hij: "Gas zal nog steeds fors duurder zijn dan de afgelopen decennia".  Tegenover de mensen die hun (gas)rekeningen niet meer kunnen betalen is Jetten allerminst zalvend: "Dat is gewoon de harde realiteit. We hebben de afgelopen jaren te weinig tempo gemaakt en dat merk je nu." 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten