Haarlemse kartelaanhanger Maarten Wiedemeijer (PvdA); ''Wybren van Haga is een extreemrechtse huisjesmelker''

Haarlemse kartelaanhanger Maarten Wiedemeijer (PvdA); ''Wybren van Haga is een extreemrechtse huisjesmelker''

Wybren van Haga in Vlissingen. Bron: Linda / Twitter / Screenshot

Woorden doen er toe. Dat blijkt maar weer na de HJ Schoo-lezing van Dilan Yesilgöz komen er opeens allemaal aanhangers van het kartel onder een steen vandaan gekropen om realistische politici van allerlei ongure labels te voorzien. Zo ook in Haarlem daar vindt de PvdA fractievoorzitter Maarten Wiedemeijer het nodig om Wybren van Haga op Twitter ‘een extreemrechtse huisjesmelker’ te noemen. Wat een held!

“De heer Wiedemeijer doet hier bewust aan dubbele framing. Mijn partijleider heeft niets op met extreemrechts. Iedere verwijzing daarnaar raakt dan ook kant noch wal en is een goedkope manier om niet te hoeven spreken over de gevolgen van aanhoudende bevolkingsgroei. Demografen, waaronder oud-CBS-hoofddemograaf Jan Latten, stellen dat het absorptievermogen is bereikt. We kampen met een gigantische woningnood, een onder druk staande verzorgingsstaat en hebben een enorm tekort aan leraren, agenten en zorgpersoneel. Met het trekken van de racismekaart zijn de inwoners van Haarlem niet geholpen, noch Henk en Ingrid, noch Achmed en Fatima,” aldus Rademaker, die ook het tweede frame van Wiedemeijer naar het Rijk der Fabelen verwijst. “Wybren is met niets geboren in de Haagse Schilderswijk en is door keihard te werken gekomen waar hij nu is. Bovendien is hij 7 jaar lid geweest van onze raad. Een periode waarin hij zijn sporen meer dan heeft verdiend. Het geeft geen enkele pas om zo uit te halen naar een oud- collega.”

Het BVNL-raadslid stelt dat het stelselmatig stigmatiseren van zijn partijleden de veiligheid in het geding brengt. “Onlangs is er een man het huis van Van Haga binnengedrongen. Bij mijn installatie tot raadslid heerste er bij mijn aankomst bij het stadhuis een vijandige sfeer jegens de nieuwe fractie van BVNL. En dat terwijl wij met onze idealen, waarmee je het uiteraard niet eens hoeft te zijn, knokken voor het belang van zowel Haarlem als Nederland,” aldus Rademaker, die wijst op het feit dat de burgemeester onlangs nog spreker was in De Grote of Sint Bavokerk voor een symposium, dat geheel in het teken stond van ‘Verdraagzaamheid in tijden van polarisatie’. “Laat de burgemeester met het tot de orde roepen van de heer Wiedemeijer zien dat het hem menens is, zodat we inhoudelijk het debat kunnen voeren in de Haarlemse gemeenteraad.”

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Feiten doen er niet toe voor het kartel. Alles is in hun ogen desinformatie als het van realistische partijen komt. Ook al is deze informatie afkomstig van de mainstream media en komt het van gerespecteerde wetenschappers. Het partijkartel heeft geen argumenten daarom zijn zij erg bedrijvig met het labelen van realistische politici (extreem rechts, populist (Red. Dat is juist een compliment, elke volksvertegenwoordiger hoort een populist te zijn Je luistert dan immers naar de kiezer.), xenofoob, racist, homofoob, islamofoob, nazi en fascist). Verder geven wij als tip aan de raadsleden van de realistische vaderlandslievende partijen mee sta hier boven. Anders maken jullie de 4 jaar niet vol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer