EU wil boycot op Russisch olie - inflatie gaat de pan uit rijzen

EU wil boycot op Russisch olie - inflatie gaat de pan uit rijzen

De ongekozen 'president' van Europa, de Duitse Ursula von der Leyen, heeft laten weten dat er een EU-boycot komt van gas en olie uit Rusland. In zes maanden tijd mogen EU-landen geen Russische olie meer kopen. Om van het gas te komen krijgen we allemaal iets langer "de tijd" van mevrouw de heerser - tot het einde van het jaar. Het moge duidelijk zijn dat deze maatregelen vrijwel zeker voor nieuwe historische inflatiecijfers gaan zorgen in Europa. Het leven wordt dus nóg duurder.

Heel veel Nederlandse burgers hebben de prijzen de afgelopen tijd enorm zien stijgen. Zij zitten aan hun limiet. Als het nog even zo doorgaat - zeker met de energieprijzen - dan komen ze mogelijk gewoon niet rond.

De EU vindt dat van weinig belang. Want de sanctiestrijd tegen Rusland gaat über alles. Ursula von der Leyen van de Europese Commissie heeft weer nieuwe sancties afgekondigd. En ja hoor, over zes maanden mogen EU-landen geen ruwe olie uit Rusland meer halen. En vanaf het einde van het jaar geldt het verbod ook voor geraffineerde producten als benzine en diesel. Dat bericht De Telegraaf.

Inflatie, inflatie, inflatie

Het moge duidelijk zijn dat deze maatregelen mogelijk grote economische impact gaan hebben in de verschillende lidstaten. De energieprijzen zullen natuurlijk nog verder stijgen - en hogere olieprijzen hebben altijd een grote impact op ándere producten, omdat olie natuurlijk veelvuldig gebruikt wordt bij het creëren van andere diensten (en het vervoeren van producten van buiten de EU naar hier).

Dit kan dan ook maar één ding betekenen: de inflatie gaat historisch worden. Want ja, het lijkt erop dat de 'leiders van de lidstaten' akkoord gaan met de nieuwe sancties. Of je nou voor of tegen dit soort sancties bent, je kunt alleen maar concluderen dat we economisch heel, heel zware tijden tegemoet gaan; tijden die we generatieslang niet meegemaakt hebben.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Opvallend is dat een land als Hongarije vrijwel zeker uitgezonderd wordt van deze nieuwe sancties. Dat land is namelijk erg afhankelijk van Russische energie en heeft al laten weten dat het niet van plan is daar zo even verandering in te brengen; als Hongarije géén uitzondering krijgt gaat Orban het voorstel gewoon vetoën.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties