shutterstock 2139268667

Eurofielen noemen Hongarije opeens dé grote interne vijand: 'Verzetten zich tegen Rusland-sancties!'

EUmei 03 2022, 11:45
Het is zover. In de Europese Unie hebben ze eindelijk een echte interne vijand gevonden. Wie dit maal het haasje zijn? De Hongaren. Want Hongarije gaat niet blindelings akkoord met allerlei (dure, zelfdestructieve) sancties tegen Rusland. En dus moet dat land opsodemieteren (of erger).
Het FD opent de aanval op Hongarije omdat dat land al die Europese sancties tegen Rusland - inclusief het boycotten van Russische olie en/of gas - niet steunt. Vanuit het Hongaarse perspectief is dat niet zo gek, overigens. Ze zijn er nou eenmaal best afhankelijk van Russische energie. En trouwens, zou Orban zeggen, het is niet in het belang van zijn land om al te sterk stelling te nemen tegen Moskou. Wat er in Oekraïne gebeurt kan heel vreselijk zijn, maar het is niet zijn oorlog - en niet die van zijn volk.
Nou, dan hebben de eurofiele media lak aan. Want iedereen moet zich 100% tegen Rusland keren, inclusief met sancties die de landen zelf bakken met geld kosten. Het gevolg? Dit soort anti-Orban artikelen in eurofiele kranten; artikelen waarin Hongarije en Orban worden neergezet als dé grote interne Europese vijand.

Hongarije is een soevereine staat

FVD-stadsdeelcommissielid in NieuwWest Tanay Bilgin heeft hier een behoorlijke ferme reactie op. "De EU," schrijft hij, "heeft de laatste jaren zo'n beetje alles wat Hongarije heeft gedaan veroordeeld en heeft Hongarije bedreigd met consequenties. De EU heeft telkens aangetoond de dienst uit te willen maken. En nu verwacht diezelfde EU dat Hongarije banden met niet-EU landen doorsnijdt?"

De EU heeft de laatste jaren zo'n beetje alles wat Hongarije heeft gedaan veroordeeld en heeft Hongarije bedreigd met consequenties. De EU heeft telkens aangetoond de dienst uit te willen maken. En nu verwacht diezelfde EU dat Hongarije banden met niet-EU landen doorsnijdt? 🤔

Financial Times
Financial Times
@FinancialTimes

Opinion: Hungary’s reaction to Russia’s aggression against Ukraine is a serious problem. For its neighbours in central Europe and the EU as a whole, the nation is losing credibility as a member of the European community on.ft.com/3MJCcMz

18
Reply
Daaronder voegt hij toe dat de EU maar even "moet dimmen en de soevereiniteit van haar lidstaten erkennen en respecteren. Anders zullen steeds meer mensen een uitweg zoeken. De Brexit is maar een begin. De autoritaire trekjes van de EU, gecombineerd met krankzinnige ideeën als hogere voedselprijzen, zijn afstotend."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dit gaat volgens Bilgin dus niet eens om de vraag of je nou voor of tegen de specifieke situatie zelf bent, maar om het simpele feit dat vrije landen zelf mogen bepalen wat ze wel en niet steunen - en natuurlijk om de logische redenering dat als de EU Hongarije voortdurend wegzet als een "probleem" dat Brussel dan niet kan verwachten dat het land zich helemaal committeert aan het Grote Brusselse Project.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten