azarkan en kuzu

DENK fileert geheim NCTV-onderzoek: 'Dit hoort bij een enge overheid. We dienen een klacht in'

Politiekmei 03 2022, 12:46
De heren van DENK zijn geschrokken van berichtgeving van het NRC Handelsblad waaruit blijkt dat de NCTV in het geheim "waarschuwde" voor "polariserende" partijen. Dit soort gedrag past bij een "enge overheid," stelt DENK, niet bij een land waar de overheid de rechtsstaat eerbiedigt. Daarom komt DENK met een klacht bij zowel Justitie als de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook de verantwoordelijke minister krijgt een veeg uit de pan.
Het blijkt dat de NCTV politieke partijen in de gaten hield en achter gesloten deuren ook nog eens waarschuwde voor partijen die niet meedoen met het partijkartel. PVV, DENK, FVD én BIJ1 zijn door de NCTV heimelijk allemaal weggezet als "polariserend" en zelfs als ronduit gevaarlijk. 
Geert Wilders reageerde daar meteen al op; DENK is nu ook met een reactie gekomen. Want volgens de NCTV zou die partij "fungeren als politiek podium voor het politieke salafisme in de Tweede Kamer." Zelfs critici van DENK zullen moeten toegeven dat dit a) politiek-inhoudelijk nergens op slaat en b) dat het ronduit gevaarlijk is dat een inlichtingendienst dit soort dingen durft te zeggen over oppositiepartijen.

DENK: wij waarschuwden hier al voor

Dat vindt DENK ook. "In 2016/2017 wezen we al op de ongelijke behandeling van groepen Nederlanders waaronder moslims," stelt DENK in een verklaring. "Onlangs is er in een AP-rapport vastgesteld dat de Belastingdienst discrimineerde op basis van afkomst en voorkomen. Wanneer je een donatie deed aan een moskee kwam je ook op een zwarte lijst. Het AP heeft miljoenenboetes uitgedeeld aan de overheid omdat ze groepen Nederlanders heeft gediscrimineerd."
DENK komt op tegen dit aangetoonde onrecht," gaat de partij verder. "En dan is het wrang en gevaarlijk om de politieke partij DENK weg te zetten als gevaarlijk. Dit zijn praktijken die horen bij een ‘enge’ overheid. Dit moeten we niet willen in Nederland. Het is ook problematisch hoe de NCTV opereert en dat het direct onder de minister is opgehangen. Dan heb je de schijn tegen."

Klacht

"We gaan een klacht indienen bij AP en bij Justitie," zegt de partij van Farid Azarkan, Tunahan Kuzu en Stephan van Baarle. "We willen weten wie hier opdracht voor heeft gegeven, welke informatie er precies is verzameld en met wie deze informatie gedeeld werd. En wat was de wettelijke grondslag hiervoor?"
"Tot slot," gaat de partij verder, "de minister heeft de Kamer hierover verkeerd geïnformeerd, een doodzonde. Hij verklaarde eerder namelijk dat de NCTV-onderzoeken slechts plaatsvonden om de veiligheid van Nederlandse politici te waarborgen. In plaats daarvan heeft de NCTV politieke partijen als DENK, BIJ1 en FvD onderzocht."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dit gaat dus zeker een staartje krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten