DENK fileert geheim NCTV-onderzoek: 'Dit hoort bij een enge overheid. We dienen een klacht in'

DENK fileert geheim NCTV-onderzoek: 'Dit hoort bij een enge overheid. We dienen een klacht in'

Tunahan Kuzu en Farid Azarskn toen de rollen nog omgekeerd waren. Bron: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

De heren van DENK zijn geschrokken van berichtgeving van het NRC Handelsblad waaruit blijkt dat de NCTV in het geheim "waarschuwde" voor "polariserende" partijen. Dit soort gedrag past bij een "enge overheid," stelt DENK, niet bij een land waar de overheid de rechtsstaat eerbiedigt. Daarom komt DENK met een klacht bij zowel Justitie als de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook de verantwoordelijke minister krijgt een veeg uit de pan.

Het blijkt dat de NCTV politieke partijen in de gaten hield en achter gesloten deuren ook nog eens waarschuwde voor partijen die niet meedoen met het partijkartel. PVV, DENK, FVD én BIJ1 zijn door de NCTV heimelijk allemaal weggezet als "polariserend" en zelfs als ronduit gevaarlijk.

Geert Wilders reageerde daar meteen al op; DENK is nu ook met een reactie gekomen. Want volgens de NCTV zou die partij "fungeren als politiek podium voor het politieke salafisme in de Tweede Kamer." Zelfs critici van DENK zullen moeten toegeven dat dit a) politiek-inhoudelijk nergens op slaat en b) dat het ronduit gevaarlijk is dat een inlichtingendienst dit soort dingen durft te zeggen over oppositiepartijen.

DENK: wij waarschuwden hier al voor

Dat vindt DENK ook. "In 2016/2017 wezen we al op de ongelijke behandeling van groepen Nederlanders waaronder moslims," stelt DENK in een verklaring. "Onlangs is er in een AP-rapport vastgesteld dat de Belastingdienst discrimineerde op basis van afkomst en voorkomen. Wanneer je een donatie deed aan een moskee kwam je ook op een zwarte lijst. Het AP heeft miljoenenboetes uitgedeeld aan de overheid omdat ze groepen Nederlanders heeft gediscrimineerd."

DENK komt op tegen dit aangetoonde onrecht," gaat de partij verder. "En dan is het wrang en gevaarlijk om de politieke partij DENK weg te zetten als gevaarlijk. Dit zijn praktijken die horen bij een ‘enge’ overheid. Dit moeten we niet willen in Nederland. Het is ook problematisch hoe de NCTV opereert en dat het direct onder de minister is opgehangen. Dan heb je de schijn tegen."

Klacht

"We gaan een klacht indienen bij AP en bij Justitie," zegt de partij van Farid Azarkan, Tunahan Kuzu en Stephan van Baarle. "We willen weten wie hier opdracht voor heeft gegeven, welke informatie er precies is verzameld en met wie deze informatie gedeeld werd. En wat was de wettelijke grondslag hiervoor?"

"Tot slot," gaat de partij verder, "de minister heeft de Kamer hierover verkeerd geïnformeerd, een doodzonde. Hij verklaarde eerder namelijk dat de NCTV-onderzoeken slechts plaatsvonden om de veiligheid van Nederlandse politici te waarborgen. In plaats daarvan heeft de NCTV politieke partijen als DENK, BIJ1 en FvD onderzocht."

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Dit gaat dus zeker een staartje krijgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties