Gideon van Meijeren (FVD) reageert op spioneer-gate: "De NCTV moet volledig gesaneerd worden"

Gideon van Meijeren (FVD) reageert op spioneer-gate: "De NCTV moet volledig gesaneerd worden"

FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren vindt het wangedrag van de NCTV - dat heimelijk waarschuwde tegen oppositiepartijen en allerlei leugens verzon over ze - totaal onacceptabel. Tegen De Dagelijkse Standaard zegt hij dat het echter niet als een verrassing komt. Want dit soort dingen zag hij al aankomen.

Vandaag werd bekend dat de NCTV in het geheim allerlei waarschuwingen (in geheime rapporten) deed uitgaan tegen vier politieke oppositiepartijen. De PVV "radicaliseert" kiezers zogenaamd, DENK zou een spreekbuis zijn voor moslimfanaten, FVD zou ook gevaarlijk zijn, en tenslotte zou ook BIJ1 van Sylvana Simons heel fout zijn.

Na Geert Wilders en DENK heeft Gideon van Meijeren van FVD nu ook gereageerd op deze walgelijke praktijken van de NCTV.

“We mogen niet vergeten dat de NCTV geen onafhankelijke organisatie is, maar onder de directe leiding van de Minister van Justitie valt," zegt Van Meijeren tegen DDS. "Dat de bevoegdheden van de NCTV worden ingezet tegen politici van de oppositie, is daarom des te meer volstrekt onacceptabel."

Vreselijk natuurlijk, maar niet verrassend dat dit gebeurt. "Het is inmiddels het zoveelste voorval in een reeks, waaruit blijkt dat de NCTV totaal niet functioneert," legt de FVD'er namelijk uit. "We zagen al eerder dat onschuldige burgers zijn bespioneerd en dat aan de lopende band de wet aan de laars wordt gelapt. Medewerkers spreken bovendien van intimidatie en een onveilige werksfeer. Ik herhaal daarom de oproep die ik vorig jaar al deed: de NCTV moet volledig gesaneerd worden.”

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Dat lijkt geen woord te veel gezegd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer