DDS Kamerleden 029

Gideon van Meijeren (FVD): 'De AIVD pusht complottheorieën"

Politiekmei 03 2022, 9:15
FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren vindt dat de AIVD in het eigen jaarverslag heel wat roept over "rechtse" of "extreemrechtse" groepen die complottheorieën zouden aanhangen... maar ondertussen is het de inlichtingendienst zelf die juist samenzweringsverhalen verzint én verspreidt.
Het is al langer bekend dat Gideon van Meijeren (FVD) behoorlijk onbevreesd is, maar hij wrijft dat er nu wel héél erg in met zijn reactie op het belachelijke jaarverslag van de AIVD. Want, stelt hij, die inlichtingenorganisatie lijkt echt een beetje van het padje. 
"Ironisch. De @AIVD waarschuwt voor complottheorieën, maar zijn eigen jaarverslag staat er bol van," aldus Van Meijeren.
Vervolgens citeert hij dat jaarverslag zelf. En dus doe ik dat ook: "Mannen in pak zéggen soms wel dat ze geweld afkeuren, maar stiekem willen ze dat wel en komen ze samen in besloten kring, om hun geheime agenda te realiseren."

AIVD: "mannen in pak" zijn gevaarlijk!132!

Maar, zegt van Meijeren, dat is wat apart. Want de AIVD heeft "geen enig bewijs" voor deze boude stelling. Er wordt, vindt de FVD'er, gezegd dat "mannen in pak" (er is weinig voorstellingsvermogen voor nodig om te begrijpen over wie ze het dan trouwens hebben) stiekempjes best te vinden zijn voor geweld... Maar vervolgent komt de inlichtingendienst niet met voorbeelden aanzetten waaruit dit ook daadwerkelijk blijkt.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het aparte is dat dergelijke kritiek op inlichtingendiensten een paar jaar geleden nog vooral geuit werd door "progressief links." Maar links is zo verknocht aan de macht geraakt - en heeft de macht natuurlijk gewoon zo ferm in handen - dat het nu hoegenaamd "rechts" is om dit soort dingen te zeggen. Apart. hoe dat gaat... en zorgwekkend om te zien hoe ver links is afgedwaald van het eigen oude gedachtegoed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten