48180208737 d7fbf9c096 c

Filmpje! Slowaakse Europarlementariër brengt vredesduif naar hart van de oorlogszuchtige EU

EUapr 26, 9:00
In een tijdperk waarin het Europees Parlement steeds meer begint te lijken op een broeinest van oorlogshitserij en anti-Russisch sentiment, bracht de Slowaakse Europarlementariër Miroslav Radacovsky een frisse wind – of beter gezegd, een vredesduif – in de vergaderzaal. Tijdens een debat, waar het gekibbel over de Oekraïense crisis doorgaans doordrenkt is van eenzijdige veroordelingen en blinde steun aan het oorlogspad, koos Radacovsky voor een krachtig, vredelievend symbool: hij liet een witte duif los als oproep voor vrede tussen Oekraïne en Rusland.
De reactie van zijn collega's? Niets minder dan schandalig. In plaats van de diepere betekenis van zijn gebaar te erkennen – een smeekbede voor vrede in een tijd van roekeloze agressie – kozen de Europarlementariërs ervoor om zich druk te maken over de ongepastheid van een duif in de vergaderzaal. "Absoluut onacceptabel," riepen ze uit, terwijl de echte schande ligt in hun voortdurende aanmoediging van een conflict dat Europa aan de rand van de afgrond heeft gebracht.
Het Europees Parlement is verworden tot een echokamer van oorlogsretoriek. De enige stemmen van rede in deze kakofonie van conflictverheerlijking zijn die van de Slowaken en Hongaren, die de moed hebben om tegen de stroom in te zwemmen en op te roepen tot een verstandige benadering van de crisis.
De actie van Radacovsky zet ook op een ironische manier de beveiliging van het Parlement in een helder licht: als men zo gemakkelijk een levende duif naar binnen kan smokkelen, wat zegt dit dan over de veiligheid van deze zogenaamd hoogbeveiligde instelling? Dit voorval moet niet alleen gezien worden als een pleidooi voor vrede, maar ook als een beschamende onthulling van de incompetentie die te vaak de kop opsteekt in de gangen van de EU.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
De EU, die zelfverklaarde bastion van democratie en mensenrechten, moet zich diep schamen. Hun afkeer van het simpele, maar krachtige gebaar van Radacovsky onthult hun ware gezicht: een entiteit die verdorven is door machtsspelletjes en oorlogszucht, ver verwijderd van de nobele idealen waarmee ze zichzelf graag tooien. Het is hoog tijd dat deze zieke instelling heroverwogen wordt, te beginnen met het herwaarderen van wat echte vrede en diplomatie zou moeten zijn. De daad van Radacovsky verdient geen berisping, maar bewondering en navolging.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten