Kijk! Robert Jensen bij Forum Inside: "Wilders is een échte politicus, Trump is de slechtste president OOIT"

Politiekapr 26, 9:00
Robert Jensen was gisteravond te gast bij Forum Inside - en dat zullen we weten ook. De onafhankelijke showmaker veegde namelijk heerlijk de vloer aan met politici en met journalisten... en ook nog eens met Big Pharma, Big Finance, en alle andere gekkies die de macht in handen (lijken te) hebben. Tegelijkertijd was Jensen ook hoopvol, zoals altijd. Want de strijd opgeven? Daar denkt hij niet eens over.
In het gesprek ging Jensen eerst los op de media, die in zijn ogen episch gefaald hebben en zelfs actief samenwerken met de zittende macht. Ze zijn de zittende macht. Dit betekent niet dat ze met elkaar om tafel zitten en afspraken maken; die mensen worden geselecteerd op hun opvattingen en volgzaamheid. Het gevolg is dat we in een land leven waarin de media en de politieke macht één kartel vormen en elkaar systematisch uit de wind houden. 
Opmerkelijk is dat hij in dat deel van de show ook even uitlegde wat hij van Wilfred Genee vindt. Baudet vindt het tegenvallen dat hij zelfs niet welkom is bij Vandaag Inside. Nou, zei Jensen, dat verbaast hem niets. "Genee is geen journalist maar een showman." Met andere woorden, hij doet en zegt wat hem bekendheid en geld oplevert. Principes doet hij niet aan.

Wilders: politicus pur sang

Ook over Geert Wilders was Jensen heel hard en duidelijk. Jaren geleden had Jensen ontmoetingen met Wilders. Wat hem daarbij opviel? "De man is een echte politicus. Als hij moet roepen dat immigratie toch wel heel erg goed is om de grootste te worden dan doet hij dat," aldus de populaire online tv-host.
Het is in zijn ogen daarom volstrekt bezopen om te verwachten van Wilders en zijn PVV dat ze de poot stijf houden in de onderhandelingen. Hij denkt dat Wilders op de belangrijkste onderwerpen door de knieën gaat - zolang hem dat macht oplevert, en het hem qua zetels niet te veel kost, tenminste.

Zetels doen ertoe

Tijdens het gesprek gaf Jensen ook aan dat het hem niet uitmaakt of een partij als FVD nou 3 of 10 zetels heeft. Het gaat hem er namelijk om dat die partij dingen aankaart. Onderwerpen en denkbeelden op de kaart zet.
Baudets reactie daarop was heel, heel scherp. Want, zei hij, het maakt wel degelijk uit. "Met tien zetels kunnen wij veel meer doen. We kunnen van één school naar vier scholen gaan. We kunnen van één uitzending per week van Forum Inside naar vijf gaan," aldus de FVD-leider. "Het verschil is enorm. Door de verkiezingen van vorig jaar moeten we nu allemaal mensen ontslaan. Die mensen moeten eruit, puur omdat we minder zetels hebben. Met meer zetels kunnen we nieuwe mensen opleiden in de Tweede Kamer... Het is écht wel belangrijk."
Dat was een geweldige uitleg - en natuurlijk iets dat herhaald moet worden bij nieuwe verkiezingen. Er zijn nogal wat mensen die 'strategisch willen stemmen.' Ja, ook FVD-kiezers. Dat is oliedom... en het betekent ook nog eens dat je FVD en alle initiatieven van die partij de nek om draait.

Trump

Jensen is in het verleden behoorlijk positief over Donald Trump geweest. Maar dat betekent niet dat hij echt denkt dat Trump een soort van verlosser is wat hem betreft. Want, zei hij, Trump heeft zich deels gewoon laten inkapselen door de zittende macht.
"Ik had nooit gedaan wat ik gedaan heb als Trump er niet was geweest," aldus Jensen. Want hij werd toen, in 2015 en 2016 woest omdat de media die man helemaal niet eerlijk en fair behandelden. "Toen dacht ik, mensen moeten andere informatie krijgen. Mensen moeten zien dat het anders zit, en mensen moeten ook gehoord worden. Het is niet alleen maar één kant van het verhaal dat er doorheen mag komen. Dus toen ben ik daar hard op gegaan."
"Toen hij president was vond ik dat hij nog steeds goed de media aanpakte. Mensen zagen op een gegeven moment dat de perceptie die gecreëerd wordt; mensen leven in een media-perceptie," ging Jensen verder.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met het partijkartel EN het mediakartel. Die kartels moeten allebei GESLOOPT worden. Maar daar hebben we JOUW hulp bij nodig. Want de zittende macht doet er ALLES aan om ons te beschadigen. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het kartel elke dag weer keihard te bestrijden!
"Maar het was levensgevaarlijk," dat Trump dat deed, aldus Jensen. "Toen kwamen ze meteen met RussiaGate. Hij heeft 2,5 jaar van zijn presidentschap verloren door die complete focus dat hij een spion van Poetin was..."
Helaas was dat het moment waarop het misging, aldus Jensen. "Dat is toen zijn presidentschap is gedraaid. En het is uitgekomen op, ik ga het gewoon zeggen, hij is de sléchtste president die Amerika ooit gehad heeft. Amerika is helemaal vernietigd, op de knieën, omdat als je Amerika als sterk wilt neerzetten je moet zeggen: 'Wij gaan niet op slot. Wij gaan niet in een lockdown'."
Volgens Jensen is dat dus waar Trump in de fout is gegaan. Baudets verklaring dat Trump zijn familie helaas niet onder controle had (Ivanka en haar echtgenoot) vindt Jensen flauwekul. "Hij is de president van Amerika. Hij kan niet wijzen naar Jared Kushner, want híj́ heeft die aangenomen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten