screen shot 2023 11 10 at 155800

[Video] Robert Jensen sloopt 'wegkijker' Pieter Omtzigt: 'Die charismaloze machine!'

Politieknov 10 2023, 17:00
In zijn show die hij voor zijn eigen website maakt heeft Robert Jensen hard uitgehaald naar Pieter Omtzigt. Jensen stoort zich er namelijk aan dat Omtzigt nu opeens heel duidelijke kritiek uit op het coronabeleid enkele jaren geleden. Maar, zegt Jensen, in die tijd zelf was hij stil. Toen liet hij mensen als Jénsen de hete kastanjes uit het vuur halen.
"Deze charismaloze computer," begon Jensen zijn aanval op Omtzigt, "die komt nu dus naar buiten, drie jaar nadat ik helemaal gecanceld ben... ik ben zo zwart gemaakt omdat ik vanaf dag één precies in de gaten had wat er gebeurde. Dan verwacht je van politici die je betaalt met eigen belastingcenten dat die op het moment net zo scherp zijn als die gekke ouwe talkshowhost Jensen. Want zij zijn de volksvertegenwoordigers."
"Maar nee, zij stonden te roepen om lockdowns."
"En dan, drie jaar later, komt er dan weer zo'n politieke opportunist, die charismaloze Pieter Omtzigt, die gaat dan eventjes mij en ons en jou vertellen wat er niet klopte aan de aanpak" die hij zelf steunde, aldus Jensen. Om dat punt te onderstrepen toonde Jensen beelden van Omtzigt die in een debat bij De Balie kritiek leverde op de reactie van het kabinet op 'de Zuid-Afrikaanse variant.'
"Wij keken alleen naar de modellen," zei Omtzigt over het beleid van toen, "de rest van de wereld keek uit het raam." Wat hij bedoelde is dus: bij ons werd het beleid aangepast op basis van modellen die de hel op aarde voorspelden, terwijl andere overheden veel minder ver gingen omdat ze zágen dat het allemaal wel meeviel.
"Ja, nu weet hij het allemaal zo goed," reageerde Jensen, "terwijl hij tot de laatste snik mee heeft gestemd met alles." Dat punt onderstreepte hij door uitslagen van moties te tonen aan zijn kijkers. En inderdaad, steeds weer stemde Omtzigt voor moties die meer, meer, meer en vooral ook hárder beleid eisten.
"Maar [nu is] meneer de redden? En die gaat het veranderen allemaal?" vroeg Jensen daarop ironisch. "Waarom, waarom, waarom accepteren we dit allemaal van deze clowns?" ging hij verder.
De hele show kan hier bekeken worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten