shutterstock 2312979279

Jos Verstappen sloopt de totaal geschifte parlementariër Pieter Grinwis (CU) die een Verstappen-heffing wil invoeren

Politieknov 10 2023, 18:00
Kamerlid Pieter Grinwis van de ChristenUnie heeft een nieuwe manier bedacht om mensen geld te ontfutselen. Hij wil dat Nederlanders die in het buitenland wonen en werken, en daar belasting betalen in plaats van in Nederland, alsnog een Nederlandse heffing krijgen. Hoe hij die speciale tax noemt? "De Max Verstappen-heffing." Max' vader Jos Verstappen reageert verbolgen.
Dat de ChristenUnie een socialistische partij is weten we al langer. Maar ze maken het daar nu wel heel bont. Deze halvegaren willen namelijk een nieuwe belastingheffing invoeren voor rijke Nederlanders die in het buitenland wonen en werken, en vanwege hun werk en woonsituatie niet belastingplichtig zijn in Nederland maar in het land waar ze wonen en werken.
Kamerlid Pieter Grinwis presenteerde dit plan zelf bij NPO Radio 1. "Mensen die een hoog inkomen hebben, hebben als het ware dat geld stilliggen," zei de Stalinist. "Dat rendeert, maar daar wordt helemaal geen belasting over gevraagd. Wij proberen dat probleem te tackelen met een innovatief voorstel: een soort Max Verstappen-heffing, een exit-heffing. Als jij om fiscale redenen niet meer in Nederland wil wonen, maar bijvoorbeeld in Monaco, dan mag je gaan bijdragen aan de Nederlandse staat."
Waarom hij het een Max Verstappen-heffing noemt? Omdat Max weliswaar een Nederlands paspoort heeft maar al jaren en nog eens jaren in Monaco woont (en werkt). Dat is handig, omdat Monaco een geweldige locatie heeft als je veel reist, omdat er veel gelijkgestemde en evenzeer rijke mensen wonen, en een bijkomend voordeel is dat je er wel belastingen moet betalen, maar niet de verafschuwde inkomstenbelasting.
Max woont en 'werkt' daar dus ook. En dat vindt Grinwis afgrijselijk. Hij ziet een Nederlander met geld en hij eist dat de staat een deel van zijn geld kan afpakken.
Let wel, Max woont dus niet in Nederland, hij werkt niet in Nederland... Hij maakt op geen enkele manier dan ook gebruik van de Nederlandse economie, van het zorgsysteem, van de infrastructuur... van niets. Hij betaalt geen belasting omdat hij niet gebruik maakt van de sociale voorzieningen, er nooit gebruik van heeft gemaakt, en dat waarschijnlijk ook nooit gaat doen. We mogen onszelf in de handen knijpen dat hij een Nederlands paspoort heeft en zo'n geweldige ambassadeur is voor ons land. Maar voor de rest moeten we vooral niets van hem 'eisen.'

Jos Verstappen: "Mafketel"

Geheel terecht reageert Jos Verstappen, de vader van Max, woedend op dit volstrekt idiote idee van Grinwis en zijn ChristenUnie. "Wat een mafketel is dit," schrijft Jos kortaf op X in een post die eigenlijk alles wel zegt.
Zijn volgers zijn het daarmee eens. Bijna iedereen reageert door te stellen dat het voorstel "aan alle kanten oerdom" is. Grinwis wordt een "dwaas" genoemd, "een mafklapper" en meer. Daarnaast maken veel mensen ook terecht duidelijk dat Max juist heel goed is voor Nederland - voor ondernemers, en uiteindelijk zelfs voor de staat.
Want ja, Max zorgt ervoor dat er heel veel Max-producten verkocht worden. In Nederland. Door Nederlandse bedrijven en ondernemers. En raad eens waar die bedrijven en ondernemers belasting betalen?
Juist. In Nederland dus.
Zoals één van de X-gebruikers terecht zegt, "Max heeft meer bijgedragen aan Nederland dan dat Grinwis in zijn gehele leven zal doen. Waren er maar meer van Max en minder van Pieter. PS hoeveel geld heeft de Nederlandse staat in de opleiding en ontwikkeling van Max gestopt? Moralistisch populisme over de rug van een ander."
Dat laatste is trouwens een goed punt. Max is namelijk geboren en getogen in... België. En zijn vader heeft zijn hele opleiding tot coureur betaald, natuurlijk met hulp van bedrijven. Maar vooral niet met steun van de Nederlandse staat.
Grinwis en co. moeten Verstappen dankbaar zijn voor zijn bijdrage aan onze economie. En ze moeten hun hebberige handjes vooral heel ver weghouden van Max' bankrekening.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten