screen shot 2022 07 06 at 01

Liegen en bedriegen! Agent die op Jouke schoot zegt dat hij zich héél erg 'bedreigd' voelde

Binnenlandnov 10 2023, 19:00
Het is eigenlijk ongelooflijk, maar de agent die tijdens een boerenprotest op de 16-jarige Jouke schoot zegt nu dat hij dit deed omdat hij zich heel erg bedreigd voelde. Hij dacht namelijk, zegt hij, dat Jouke (en vrienden) zouden inrijden op (andere) agenten. "Ik dacht, hier vallen gewonden of erger," aldus de agent... die daarop het zekere voor het onzekere nam en zélf de eerste gewonde of dode probeerde te veroorzaken.
In de Blauwe Kamer in Utrecht was er vandaag een zitting. De agent in kwestie wordt namelijk vervolgd. Hoewel normale verdachten met de billen bloot moeten, geldt dat niet helemaal voor "opsporingsambtenaren." In dit geval werd de stem van de schietgrage agent vervormd.
Volgens de agent had hij er op het moment dat hij schoot niet over nagedacht dat hij, door te schieten, Jouke "in een penibele situatie" bracht. Nu hij de verhalen heeft gehoord van aanwezigen begrijpt hij dat hij niet slim handelde, maar hij heeft wel een excuus klaar staan. "Ik kon op dat moment geen gedachten lezen." LOL.
In 2022, op 5 juli, schoot hij bij Heerenveen op Jouke. Zijn excuus? Hij dacht, zegt hij, dat Jouke mogelijk zou inrijden op andere agenten. Iedereen die de beelden van die dag gezien heeft weet dat dit je reinste waanzin is. Het was volstrekt helder dat de tractoren om politieagenten heen reden. Ze gingen zelfs van de weg af om alsnog progressie te kunnen maken.
Op 1 december horen we wat het oordeel van de rechter is. Het is te hopen dat hij niet in dit flauwekulverhaal trapt van deze agent. Want laten we eerlijk zijn, uit alle beelden van die avond bleek dat de boeren gewoon wilden demonstreren. Dat er op geen enkele manier dan ook geweld gebruikt werd. En dat de enigen die wél geweld gebruikten een uniform aan hadden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten